Запознаха софийските отбори от Четвърта лига с електронното първенство и промените в правилата (ВИДЕО)

Запознаха софийските отбори от Четвърта лига с електронното първенство и промените в правилата (ВИДЕО)

Ръководителите на футболните клубове от столичната Четвърта лига се запознаха с последните промени в правилата на играта, както и с въвеждането на т.нар. електронно първенство.

Проектът „Електронно първенство“ на БФС позволява информацията за събитията на терена да се обновява на момента, а не да се вкарва след края на мача, и да е достъпна за медиите на момента. Данните за отборите в електронното първенство ще се попълват от хора от клубовете.

През миналия сезон системата беше въведена и в Трета лига, припомни секретарят на ЗС на БФС Николай Младенов.

 

На конференцията на столичната АОГ – Четвърта лига в националната база “Бояна” присъстваха представители на 23 от общо 27 клуба-участници от новия сезон 2019/2020 в първенството.

В началото на форума приветствие към присъстващите поднесе председателят на Зоналния съвет на БФС – София Валентин Чакъров. След това завеждащият направление “Столични първенства и турнири” Пандо Кобуров посочи някои положителни практики от изминалия сезон – най-вече по отношение подобренията в спортната база. Изтъкнато бе, че са намалели и инцидентите по терените, както и предотвратено участието на доста нередовни играчи.

Кобуров посочи, че дисциплинарните мерки се засилват, вече ще бъдат санкционирани със солидни глоби клубовете заради нецензурни скандирания по адрес на БФС, както и за расистки обиди. Задължително изискване към ФК става те да имат договор с охранителна фирма.

Регламентът за провеждане на първенството се запазва от миналата година. Победителите от двете групи – Север и Юг ще играят мач за определяне на столичен първенец.

 

В Северната група три тима ще си делят един терен – този в кв. Требич. Там ще играят домакинските си мачове местният Вихър, Банкя и Локомотив 2016.

В Требич ще приема своите съперници и ЦСКА 1948 II от Южната група. “Армейците” обаче ще използват по-хубавия терен в близост до съблекалнята.
Два тима от Юг ще ползват един и същ терен  – стадион “Академик” на 4 км. Това са Академик 1947 и Младост 2015.

Във втората част от обучителния панел съдийските инструктори и популярни наши арбитри от близкото минало Стоян Алексиев и Георги Игнатов запознаха аудиторията с Последните Промени в правилата на футболната игра.

САМО С „ВИТОША НЮЗ“ ОЧАКВАЙТЕ РЕДОВНО ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОКОЛО ЖИВОТА В СТОЛИЧНАТА ЧЕТВЪРТА ЛИГА – СОФИЯ – ГРАД И СОФИЯ – ОБЛАСТ!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4