Изхвърлят Литекс от “А” група? (ДОКУМЕНТИ)

Литекс да бъде изваден от “А” група! Това гласи дисциплинарният правилник на Българския футболен съюз. Ловчанлии отнасят изключително суровото наказание заради решението на клубното ръководство на “оранжевите” футболистите да напуснат терена на стадион “Георги Аспарухов” и срещата с “Левски” да бъде прекратена.

Както вече стана ясно, главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов нареди на играчите да напуснат полето. Гостите взеха крайното решението, след като съдията Георги Йорданов изгони втори техен играч с червен картон – Рафаел Перес, гарнирано с дузпа за “Левски”. Случката се разигра в добавеното време на първото полувреме, а в 20-ата минута Данило Асприля беше дал преднина на “оранжевите”.

Правилникът гласи, че Литекс трябва да бъде изваден от “А” група и да му бъде наложена глоба в размер на 20 000 лева. Стойчо Стоилов пък “гори” за 1 година, като и за него е отредена същата парична санкция.

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4