16-годишен дебютира за Железница, немски вратар дойде на проби

16-годишен дебютира за Железница, немски вратар дойде на проби

Рилец (Говедарци) победи Железница с 2:1 в контрола, която беше част от празника на селото край курорта Боровец.

За гостите в тази среща отсъстваха цели 8 футболисти, които бяха част от състава през изминалия шампионат. Това даде възможност участие в мача да вземат такива, записали по-малко игрови минути през сезона, както и да бъдат изпробвани няколко нови играчи.

Въпреки многото промени и необичайния стартов състав, отборът заигра добре от първата минута на мача и достигна до откриване на резултата още преди да са изминали 10 минути. Захари Младенов бе точен след отлично центриране на Дафин Миладинов, съобщи официалният сайт на клуба.

В отсъствието на титулярния вратар на Железница Стойко Йовчев, на вратата застана дошлият на проби Пламен Велев. Именно той бе главно действащо лице в средата на първата част, след като главният съдия отсъди наказателен удар срещу него, а минути по-късно отрази удара от бялата точка, отправен от капитана на домакините. При спасяването обаче получи контузия в кръста и се наложи да бъде заменен. На негово място влезе Марсел Шим, също преминал проби в този мач. Германският страж пази през миналия сезон на новака ФК 13.

Сега за треньора на Железница  остава трудното решение кой от двамата ще бъде привлечен за конкурент на опитните Стойко Йовчев и Александър Ангелов.

През втората част бяха изпробвани различни игрови формации, а домакините се възползваха от шансовете, открили се пред тях и достигнаха до два гола във вратата на Железница. При първият се получи рикошет в крак на защитник, след като преди това топката се отби от гредата – 1:1. Стефан Карагеоргиев донесе успеха на Рилец с 2:1 малко преди последния съдийски сигнал.

През цялото второ полувреме в игра за Железница бе 16-годишният Георги Начев. Той местен кадър, който ще получи възможността да се присъедини към мъжкия тим. Добро впечатление с изявите си в тази среща оставиха и останалите новодошли, а ръководството ще прецени кои от тях ще подсилят състава за новия сезон в неделя, когато Железница ще направи нова учебна игра. Възможен противник за нея е английски аматьорски отбор, който в момента е на лагер в България.

След нея играчите ще бъдат освободени в почивка до 10 юли, когато стартира подготовката на отбора за участие във “Витоша къп 2019.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4