Загорчич и Славия недоволни от “Футболист на годината”

Загорчич и Славия недоволни от “Футболист на годината”

Треньорът на Славия Златомир Загорчич се изправи пред журналистите преди старта на зимната подготовка на тима.  На въпрос на “Витоша нюз” как ще коментира избирането на Валентин Антов за най-прогресиращ млад играч специалистът изрази учудването си от пренебрегването на неговите възпитаници за сметка на “армееца”. Защитникът получи 22 точки в класацията и изпревари Георги Йомов (Славия) и Светослав Ковачев от Лудогорец, които финишираха с по 13 т.

“Как ще коментирам това ли? Постоянно има интриги. Постоянно…Съгласен съм с мнението на вас, журналистите. Може да е странно, не странно…Всички различно мислят. Уважавам мнението ви. Да, в нашата съблекалня има много добри млади футболисти в лицето най-вече на Георги Йомов, който заслужаваше повече наградата за най-добър млад футболист. Сигурно и други слависти заслужават, но какво да се прави. Не се сърдя ни нокого, просто това е мнението на хората…”, добави треньорът на Славия.

Пресаташето на “белите” Борислав Константинов също намери за нелогична загубата на Георги Петков от Кирил Десподов в спора за “Футболист №1” на България за 2018 г. Според него част от журналистите не са гласували по съвест и по реални заслуги и представяне на претендентите, а единствено от клубни пристрастия. Константинов, който е един от доайените в спортната ни журналистика престижът на класацията пада от година на година.

“Поздравявам тези, които са дали гласа си за Георги Петков и за Георги Йомов, постъпили са правилно. Аз гласувам от 1973 година. Винаги се канеха персонално журналисти. Условието беше да имаш минимум 100 публикации на тема футбол през годината, за да те поканят да гласуваш. Винаги се е гласувало според постиженията на играча, а не според това дали той е от висока класа или не. Не знам, след като Георги Петков е носител на Купата на България, четири пъти беше избиран за най-добър играч на кръга, два пъти на месеца, има отзиви за него след силното му представяне в Лига Европа… национален играч е, допринесе за второто място на България в групата от Лигата на нациите.

Дори в международен план той е равностоен на опонентите си. И изведнъж е втори с 8 точки разлика. Славия признава резултатите от анкетата, но обръщам внимание на нещо, което трябва да се знае от спортната общественост. Нека в анкетата, която се провежда от 1961 година, колегите, които ще гласуват в бъдеще, да гласуват за постижения на футболиста през годината, а не за това от кой отбор е и с кой крак вкарва. Ако тази анкета се превърне в анкета с цел трансфер на един или друг играч, тя ще бъде опорочена”, коментира Борислав Константинов.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4