Босът на Локо (Сф): Нивата е дълга, дано да сме в тройката накрая

Президентът на Локо София Иван Василев даде интервю за „Тема Спорт”, в което коментира лятната селекция, целите, които е поставил пред отбора, както и финансирането на клуба. Железничарите са втори след 6 кръга с 4 победи и 2 загуби.

ЗА ЛЯТНАТА СЕЛЕКЦИЯ
Доволен съм от привлечените играчи. Взехме Сашо Бранеков, който може да ни е от голяма полза със своя опит, а и той познава отлично обстановката в отбора. Чакаме и още някой играч, може да има един последен нов в края на трансферния прозорец. Като цяло подобрихме състава спрямо миналия сезон и съм оптимистично настроен за новия. Привлякохме също и Здравко Димитров (19 г.) от Септември, който е младо момче, но е много талантлив. Всичко си зависи от него – дали ще израсне и какво ще покаже.
От този сезон обаче променям подхода си към играчите. Който не се представя добре, отива на пейката. Повече няма да се лъжем, че ще играем, няма да им се молим едва ли не на футболистите. Тези филми приключиха. Нещата ще вървят напред за тези, които тренират и спазват режима. А който не – става и си заминава. Никакви скрупули повече към тези, които не се раздават за Локомотив. Играчите трябва да го разберат, а не да искат само пари. Договорките са ни ясни, всичко им е платено, нито една стотинка не дължим. Следователно искаме и резултати.

ЗА ЦЕЛИТЕ
Намеренията ни са ясни още от самото начало, още с ангажирането на треньора Младен Додич. Той е един от най-сериозните сръбски специалисти, погледнете му визитката. Селекцията също издава към какво се стремим. Това ни е третата година от съществуването, така че няма да има проблем да влезем в елита, ако си спечелим това право. Сега сме временни членове на БФС, а на следващия конгрес догодина ще станем и постоянни. Това е Локомотив и целите винаги са високи. Не може да живуркаме. Дано намерим и спонсори, да вдигнем бюджета и нещата ще станат много добри. Но и сега не е зле. Условията са сред най-добрите във Втора лига, играеш в силен отбор. Всичко ни е, както трябва. Вече каквото дойде. Ние го искаме, трябва да се случи. Борбата ще бъде доста тежка, сега започва първенството, остават още доста кръгове. Има силни отбори, ще бъде много интересно. Много е рано да прогнозираме кой е ще първи-втори-трети… Нивата е дълга. Дано да сме в тройката накрая. За това се подсилваме, за това се готвим.

ЗА ФИНАНСИРАНЕТО
Продължаваме да се занимаваме само аз и Веско Стоянов. А Локомотив е голям клуб, това не е общинско клубче, където ти спускат парите. Там е най-лесно – правим го за доброто на футбола, развиваме го, хайде да наливаме… Но при нас не става така и трябва да се трудим много, за да се справяме. 12 треньори имаме в школата, служители, футболисти… Възможности някой друг да помага винаги има. Който обича Локомотив – да дойде да помага, никого няма да върнем. Иво Тонев? Иво ми е приятел, като брат ми е, но… На него не му беше лесно в Левски, знаете под какъв натиск беше подложен и предполагам, че на момчето не му се занимава повече. Иначе кой когато иска да помага – да заповяда. Защото аз направих много неща, които ги е нямало преди. Доволен съм как вървим, но не е никак лесно. Локомотив е работеща фирма, но представлява само разход, а и така ще бъде занапред. 400 деца вече имаме, спасихме школата, но това не става от въздуха. Ще е добре и други хора да помагат, за да вдигнем бюджета.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4