“Железничарите” привлякоха седем нови, върнаха си Нани и Тайдер, чакат още (СНИМКИ)

“Железничарите” привлякоха седем нови, върнаха си Нани и Тайдер, чакат още (СНИМКИ)

Втородивизионният Локомотив (София) започна зимната си подготовка пред около 30 от най-верните си фенове в мразовития януарски ден. Новият старши треньор Младен Додич изведе група от 27 футболисти за първото занимание на тима за 2019 г. Както първи “Витоша нюз” съобщи в неговия щаб има само българи. Това са Виктор Михайлов, Христо Коилов и Николай Донев (треньор на вратарите).

“Железничарите” се разделиха с 9 души, има 7 нови попълнения, а шестима играчи са на проби.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В клуба започва работа като скаут Любо Трайков, който изпълняваше същата длъжност доскоро и в Лудогорец.

“Завръщам се в моя дом. Вълнувам се. Благодаря на г-н Василев и колегите му от ръководството на клуба за оказаното ми доверие. Ще се постаря да го оправдая, започна Трайков.

– Първият въпрос към новите футболисти беше: “Имаш ли желание да играеш в Локомотив?” След като се отговори положително спускаме нашите условия. Разширили сме аспекта, потърсили сме това ,което е необходимо според условията, които ги имаме в клуба, начина на работа, който смятам, че ще се подобри във всяко едно отношение, за да може да изградим на първо време един колектив с определени правила на работа и отношение. Когато това нещо го има, когато се раздаваш на терена, се получават и добрите резултати. Смятам, че ще направим всичко необходимо, за да имаме добър отбор. Разговаряли сме и за перспективата, за целите. Дай Боже всичко да върви нормално, но пак казвам- в основата трябва да бъде колективът. И както има една поговорка: “Певецът пее на сцената, футболистът играе на терена. Заповядайте!”

Сигурни нови са Тодор Чаворски и Мартин Василев от Миньор (Перник), Джихад Кямил от Арда, Цветомир Вачев от Пирин, Александър Александров от Дунав 2010 (Русе), Евгени Зюмбюлев от ЦСКА 1948, а в отбора се завръща след прекъсване от няколко месеца и Илиян Стефанов. Талантът с прякор Нани се беше отдал на кариера на манекен в последно време, но е решил да се върне към първата си любов – футбола.

След възстановяване от контузия в строя вече е и алжирският халф с френски паспорт Исмаел Тайдер.

“Витоша нюз” научи имената и на четири от каращите проби играчи. Това са Александър Веселинов (център-нападател) и Пламен Валериев (халф), които идват от Първа атомна (Козлодуй), Ани николаев (защитник, Калиакра Каварна) и Марио Благоев.  

Локото напуснаха Даниел Васев  – отива в Арда, Емил Виячки в Работнички (Скопие, БЮР Македония), Мартин Станкев в клуб от гръцката трета дивизия, а Даниел Алексиев е в Хебър 1918 (Пазарджик). Другите с прекратени договори са Георги Нетов, Богомил Христов, Костадин Хазуров, Страхиня Кръстевски и Йоргос Бузукис.

Първата контрола на отбора е на 22 януари с Оборище (Панагюрище), на 26-и – срещу Надежда (Доброславци). Следващата проверка е на 30-и със Спортист (Своге), на 31-и започва лагер в Сандански. Там проверките за момента са две- на 6-и със Септември (Симитли) и на 6-и с местния Вихрен. Търсят се още противници, а на 16-и февруари е последната проверка с Локомотив (Горна Оряховица).

Милен ДИМИТРОВ
Снимки: Тодор МИЛАНОВ

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4