Кога ще почиваме през 2019

Точно 249 ще бъдат работните през новата 2019 година

Толкова бяха и през 2018-а, но почивките около празниците ще бъдат по-дълги, тъй като в много случаи ще се слеят със събота и неделя. Вече се почива точно в деня на празника, а ако той се пада в събота или неделя, за почивен се обявява следващия го понеделник. Така на практика по-дълги с един допълнителен ден уикенди ще има около 3 март – Денят на Освобождението на България, 6 май – Гергьовден, 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, 6 септември – Денят на Съединението и 22 септември – Денят на Независимостта. От всички официални празници през 2019 г. само 1 май – Денят на труда, ще бъде почивен, без да може да се свърже със събота или неделя, тъй като се пада в сряда.

Най-голямата почивка за годината ще бъде за Великден, който ще честваме на 28 април. Тогава за неработни са обявени 4 дни – от петък, 26 април, до понеделник, 29 април, включително. Коледните празници пък се падат точно в средата на седмицата – вторник, сряда и четвъртък, поради което ще се почива само през тези три дни. На 23 декември (понеделник) и на 27 декември (петък) ще се работи. Същото се отнася и за последни два дни на годината – 30 и 31 декември, които са понеделник и вторник.

Следните дни са официални празници и неработни през 2019 г.:

1 януари 2019 – Нова година.
3 март – Ден на Освобождението на България от османско робство.
28 април – Великден – християнската религия отбелязва Възкресение Христово.
1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност.
6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия.
24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
6 септември – Съединението на България.
22 септември – Ден на независимостта на България.
24, 25, 26 декември – Коледа.

Categories: Общество

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4