Почина емблематичен шеф на ЦСКА

Почина емблематичен шеф на ЦСКА

Почина един от легендарните началници на ЦСКА – Георги Христов. Погребението му ще се състои в петък на Централните софийски гробища от 13:30 часа.

Ето и какво съобщи официалният сайт на ЦСКА – София:
“Армейци,

с прискърбие ви съобщаваме, че тази сутрин в дома си е починал полковник Георги Христов – един от основоположниците и строител на много от днес съществуващите бази на ЦСКА, дългогодишен началник на армейския клуб.

Като председател на ЦСКА и по-късно като председател на БСФС, Георги Христов има огромен принос за големите успехи на българския спорт, постигнати през 70-те и 80-те години. При неговото управление спортистите на ЦСКА във всички спортове спечелват стотици медали от Европейски, Световни първенства и Олимпийски игри. Той е в основата на инициативите и реализирането на огромните за времето си (а и към днешна дата) спортни комплекси – “Червено знаме” (4-ти километър) и спортен комплекс “КЪРО”, където бе Армейската школа за високо спортно майсторство (АШВСМ -ЦСКА).  По негова инициатива бе построен Морски спортен комплекс “КИТЕН” с условия за целогодишна спортна подготовка. Поддържаше и развиваше стадион “Българска армия”, футболния комплекс и гребната база в Панчерево.

При него ЦСКА бе гръбнакът на националните ни отбори и в основата на международните спортни успехи, извели България до пета – шеста спортна сила в Света.

С неговата кончина България и червената армейска общност губи един велик българин, който бе отдал живота си на развитието на родния спорт!

Поклонението ще се състои в ритуалната зала на Централните софийски гробища в петък (21 декември) от 13:30 часа.”

 

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4