Бойните изкуства с нов аспект

Първите в България организирани тренировки по Martial arts tricking & Freestyle започнаха в зала 4Б на “ABC Fight Club” на Националния стадион „Васил Левски“. Заниманията се провеждат всеки четвъртък от 18,30 до 19,30 часа.

„Трикинг“ е сравнително слабо позната у нас, но изключително атрактивна спортна дисциплина. Трикинг е съвременно движение в спорта, което комбинира удари от бойните изкуства, гимнастика и акробатика, улични стилове като паркур и различни зрелищни изпълнения. Особена популярност получава с развитието на интернет, където видеоклиповете с атрактивните комбинации от удари от различни бойни изкуства са едни от най-гледаните. За разлика от повечето спортни дисциплини, в Трикинг не съществуват правилници и ограничения. Многообразието на бойните изкуства дава възможност за хиляди комбинации от удари с въртене, удари във въздуха, акробатични и силови изпълнения… Групите по Трикинг са все по-предпочитани за различни демонстративни и шоу изпълнения, хореографски и филмови сцени, които показват бойните изкуства в по-съвременен аспект.

За изпълнението на сложните техники и избягването на контузиите, са необходими тренировки с квалифицирани инструктори, дисциплина, постоянство, многократни повторения. Системните тренировки подобряват гъвкавостта, издържливостта, координацията на движенията. В основата на тренировките.

Тренировките се водят от Михаел Гергинов, I дан таекуон-до. Михаел Гергинов тренира таекуон-до повече от 15 години, занимавал се с класически, модерни, улични танци и хореография. Завършил е НАТФИЗ. Участвал е в различни спектакли и е печелил редица награди от национални и международни танцови конкурси. Инструктор и треньор по таекуон-до в “ABC Fight Club”, с богат опит в работата с детски групи в таекуон-до и танцови дисциплини.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4