Много въпроси около бъдещето на Локо (Сф)

Неяснотата около бъдещето на Локомотив (Сф) продължава. С пълна сила продължава натрупването на нови версии за съдбата на славния столичен клуб. Според отлично осведомени източници на Витоша нюз над “железничарите”  виси като дамоклев меч опасността да стартират не от Югозападната “В” група, а направо от най-ниското ниво във футбола ни – “А” окръжна група.

Това ще стане, ако на предстоящото Общо събрание събрание клубните дела не бъдат поети от фаворизираните от управляващите бизнесмени. За поста на оттеглящия се Николай Гигов се спряга усилено името на пловдивския бизнесмен Мирослав Касев. Богаташът по всяка вероятност обаче няма да присъства на сбирката на 9 юли, научи Витоша нюз. Касев по същото време ще бъде на важна бизнессреща в чужбина и в късните часове на деня на Общото събрание ще се завърне. Той обаче е упълномощил свой представител, който ще присъства на сбирката. Гигов все още не е прехвърлил своя пакет акции на своя наследник, въпреки информациите, които се появиха в медиите напоследък. Не е ясна и крайната позиция на Касев, който едва ли ще се навие да поеме клуба с огромните задължения, които тегнат в момента. С вземането на клуба новият шеф наследява и дълговете на “червено-черните”, които общо са към 2,5 млн. лева.

Ако не Касев поеме Локомотив, същестува и алтернативен вариант. Според него бизнесмени, които са верни локомотивци, ще закупят лиценза на тим от “В” група – по всяка вероятност това е новакът София 2010. По този начин новият Локомотив ще започне начисто и без задължения.  Верните запалянковци са готови да изживеят катарзиса и да извървят с тима пътя от аматьорския до професионалния футбол. Има идея и феновете сами да издържат като за начало с по-скромни средства отбор в аматьорските групи.

До насроченото от сегашното ръководство Общо събрание на 9 юли едва ли ще настъпи голяма яснота за бъдещето. В момента отборът на практика не съществува, тъй като играчите си намериха нови работодатели и на стадиона в кв. “Надежда” не се водят тренировки.

 

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4