Кобрата загуби епична битка с Чисора

Кобрата загуби епична битка с Чисора

Дерек Чисора победи Кубрат Пулев по точки – 112-116, 116-112, 116-114, в изключително оспорван и кървав мач в Лондон.

Най-добрият български професионален боксьор в тежка категория отстъпи в битката за интернационалната титла на WBA (Световната боксова асоциация).
Това беше и реванш между двамата след сблъсъка им през 2016 година, когато пък Кобрата спечели срещу британеца в Хамбург със съдийско решение. Това е трето поражение за Пулев на професионалния ринг.

Мачът премина на доста високо ниво, в убийствено темпо и с размяна на много удари. Чисора нанасяше по-малко удари от Кобрата, но по-мощни и по-добре насочени. По лицето на българина се отвориха две аркади, които му пречеха да вижда добре.

След поражението Кубрат Пулев остава с 29 победи и 3 загуби на професионалния ринг и до голяма степен изпадна от групата на най-добрите боксьори в тежка категория. Предишните му две загуби бяха от световни шампиони – Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4