Фандъкова запозна чуждите дипломати с приоритетите на София за 2019 г.

Фандъкова запозна чуждите дипломати с приоритетите на София за 2019 г.

На среща в Музея за история на София кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова представи проектите за развитие на  града и приоритетите в политиките на общината за следващата година. На срещата присъстваха зам.-кметът Тодор Чобанов и председателят на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева.

По време на срещата кметът Фандъкова благодари на посланиците за партньорството, за приятелството и за подкрепата за развитие на града, за  проектите в сферата на културата, реализирани съвместно. „Бих искала да ви насърча да се обръщате към нас за реализиране на различни идеи и през 2019 година да обогатим културния, социалния и икономическия живот в столицата.  Безценна е вашата помощ в създаването на възможности  за партньорства между София и  столиците  на вашите държави“ – каза по време на срещата Фандъкова.

Кметът посочи, че основен приоритет на общината остават  зелените политики и образованието.

„През 2019 година трябва да завършим част от големите проекти, които променят града, и да започнем други. За мен е важно да осигурим последователното и устойчиво развитие на града. Следващата година отново ще бъде година на метрото“ – посочи столичният кмет и припомни, че през 2019 година ще бъдат пуснати в експлоатация нови  8 километра метро, а 2020 година още 4 километра. Столичната община продължава с модернизацията на градския транспорт. „Утре пускаме в движение първите 20 електобуса в София. Предстои да пуснем още 82 електробуса  на природен газ, които са тук, а през следващата година ще пристигнат още 60 нови автобуса. През следващата година очакваме и 13 нови трамвая“ – подчерта Фандъкова.

В приоритетите на столичния кмет за следващата година се екологичното устойчиво управление на отпадъците, образованието и грижата за  културно-историческото наследство. В бюджета за следващата година се залагат 15 нови детски градини, както и строителството на училища и спортни зали. „В сферата на културата предстои  да започнем изграждането на център за съвременно изкуство и ще имаме нужда от вашата помощ, защото това ще бъде първият общински център за съвременно изкуство“. През следващата година трябва да приключи реставрацията  на минералната баня в Банкя  и да започне работата по реконструкцията на минералната баня в „Овча купел“.

По време на срещата дипломатите имаха възможност и да разгледат експозицията на музея.

Текст: sofia.bg


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4