Шампионско посрещане за героите от Мондиала в ЮАР (СНИМКИ)

Шампионско посрещане за героите от Мондиала в ЮАР (СНИМКИ)

Скандирания “Българи – юнаци” и “Шампиони” огласиха залата на аерогара “София” в дъждовния делничен следобед. Родният трибагреник се вееше в ръцете на възторжени посрещачи, настроението беше приповдигнато…

Поводът – след дълъг полет от Кейптаун през Доха се завръщаха националите ни по Футбол 5, героите от Мондиала в ЮАР. “Лъвовете” се представиха блестящо на турнира и стигнаха до спор за златните медали срещу Аржентина. В крайна сметка момчетата на мениджъра Пламен Божидаров отстъпиха на “гаучосите” с 1:2, но с изявите си написаха златна страница в историята на българския минифутбол.

Посрещачите бяха водени от Пламен Минев (председател на обществения съвет) и Борислав Александров (генерален секретар), които са членове на ръководството на Българската асоциация по минифутбол.

“Изключителен успех, може би никой от нас не очакваше да се представим чак толкова силно. Все пак бяхме и дебютанти, нормално е да го има притеснението. Малшансът ни повлия, ударихме и три греди на финала срещу Аржентина. Малко не ни достигна да се получи малко чудо, подобно на това срещу Колумбия, заяви вратарят Тодор Малинов.

Стражът се превърна в герой за нашите, след като изигра решителна роля при победите над Германия, Колумбия и Израел. Малинов вкара и два гола от…игра на първенството. Очаква се да бъде избран и в Идеалния отбор на турнира.

– Да, успях да вкарам един от най-красивите голове в кариерата си. Благодаря на момчетата за колектива, който създадохме.”

ИМЕНАТА НА ГЕРОИТЕ:
Тодор Малинов
Йордан Милиев
Спас Милушев
Васил Гуджев
Николай Павлов
Христо Чалъков
Николай Петров

Главен мениджър на БАМФ – Пламен Божидаров

ПЪТЯТ ДО ВЪРХА
Групова фаза:
Оман 2:3
Ейре 4:1
Нигерия 2:0

Осминафинал
Германия 0:0, победа с дузпи
Четвъртфинал
Колумбия 3:2
Полуфинал
Израел 3:2 след дузпи
Финал
Аржентина 1:2

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4