Заради опозицията в СОС култовият стадион “Септември” остава джунгла

Заради опозицията в СОС култовият стадион “Септември” остава джунгла

Култовият столичен стадион „Септември“ ще остане руина и обрасъл в дървета и храсти като джунгла. Това стана ясно след днешното разгорещено заседание на СОС.

Точка 24 в дневния ред предвиждаше доклад относно безвъзмездно прехвърляне на Министреството на младежта и спорта право на собственост върху имоти общинска собственост, находящи се в район „Красна поляна“ на основание чл. 69 от Правилника за организация и дейността на Столичен общински съвет.

Ставаше въпрос, че бизнесменът Румен Чандъров иска да изгради модерен спортен комплекс и нов стадион на мястото на „Септември“. След две години чакане през септември 2020 г. държавата най-сетне придвижи проекта на собственика на втородивизионния ФК „Септември“ и ДИТ. Чандъров очакваше да получи имот от над 10 декара. Там трябваше бизнесменът да изгради „кокетно стадионче за 5-6 хиляди души“. Модерното съоръжение трябваше да бъде използвано за „организиране на големи спортни събития, които да помогнат за развитието на икономиката, туризма и имиджа на страната“.

Правителството взе решение да предостави на ММС безвъзмездно управлението на два имота публична държавна собственост в район „Красна поляна“. Имотите са с обща плост от 10 687 кв. м. Те са с отпаднала необходимост за Национална компания „Железопътна инфраструктура“, управлявала ги до момента, се твърди в съобщение на МС от 2.09.2020 г.

Отдадените имоти са част от терен, в който попада и стадион „Септември“.

Очакваше се теренът да бъде даден за ползване на Румен Чандъров. Опозицията в СОС обаче блокира нещата. При гласуването в Столичен общински съвет докладът получи 31 гласа “за” от ГЕРБ и ВМРО, 10 – “против” от “Демократична България” и Борис Бонев, а БСП гласува “въздържал се”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4