Беларуси представиха Марадона като президент (ВИДЕО)

Беларуси представиха Марадона като президент (ВИДЕО)

Аржентинската легенда на световния футбол Диего Марадона официално бе представен като президент на Динамо (Брест) от Беларус, след като още през май бе дал съгласието си за шефския пост.

По-рано през деня Марадона бе посрещнат на летището с хляб и сол от девойки в традиционни носии.

Динамо (Брест) в момента е на шесто място в първенството на Беларус. Клубът никога не е печелил шампионската титла и това ще бъде една от задачите на аржентинската футболна легенда. Освен за първия отбор, Диего Марадона ще отговаря за стратегията за развитие на клуба, както и за тази на футболната академия в Брест.

Съвсем наскоро 57-годишният световен шампион от Мондиал’86 прекрати работата си в Ал Фуджайра от ОАЕ, след като не успя да изведе отбора до директна промоция в елита. Марадона беше начело на отбора от миналия май.

На представянето си в Брест Марадона получи пръстен и подписа различни предмети. По време на световното първенство в Русия аржентинецът беше коментатор на венецуелската държавна телевизия “Телесур”.

Текст: Блиц Спорт
Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4