Куриоз в “Надежда”! Феновете на Локо (Сф) се местят в сектора за гости

На куриозна ситуация можем да станем свидетели на 21 май. Тогава Локомотив (Сф) приема Несебър в мач от 29-ия кръг на Втора лига.

Срещата ще се проведе на стадиона в “Надежда”, но домакинската агитка по всяка вероятност ще се настани в сектор “Г”, научи vitoshanews.com. Там по принцип отива публиката на гостуващия отбор. Локото обаче е наказан от Дисциплинарната комисия и това налага мярката.

“За хвърлени предмети с последствия и за навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 1 и чл.37, ал.1, т.1, б. В, предложение 3 от ДП /2016-2017/ ДК наказва ФК Локомотив гр. София с лишаване от домакинство за една среща и имуществена санкция в размер на 1125 лева и на основание чл.37, ал.1, т.21 ДК заменя лишаване от домакинство със затваряне на сектор “А”, реши Дисципът.

Така за първи път в историята на “железничарите” ултрасите на отбора ще седнат, както се казва, при “врага”. Може да възникне обаче неочакван проблем. “Много ще бъде интересно обаче, ако фенове от Несебър решат да посетят мача. Тогава как ще бъде решен въпросът с буферната зона?”, алармираха запознати.

Домакините са седми във временното класиране с 41 точки. “Делфините” са осми с 39.

Междувременно част от най-верните фенове на Локото планират и да се преместят от новия сезон в сектор “В”. Оттам те подкрепяха своя любим отбор допреди 6-7 години. Тази им идея обаче среща съпротивата на собственика на клуба Иван Василев. Както е известно, за отсрещната трибуна има огромен проблем, свързан с прословутите носещи въжета на козирката.

Именно това беше основната причина футболният клуб да загуби лиценз и от лятото на 2010 г. за голям период от време да не играе там домакинските си мачове. Поне осем от въжетата са за смяна.

“Ние имаме желание да се преместим срещу официалната трибуна, но срещаме съпротива. Г-н Василев е против, защото трябва да плаща експертизи заради въжета и т.н. Разбираме го напълно”, коментираха фенове.

Освен това трябва да се направи антикорозионна защита на стоманените вбетонирани части на носещите греди на козирката. Трябва да се ремонтират участъците с паднало бетонно покритие, както и пукнатините от корозията на армировката на носещите пилони и стоманобетонни греди на козирката.

В сектор “В” на стадион “Локомотив” не се допуска публика от съображения за сигурност. Едва ли проблемите ще бъдат решени в близки срокове.
Милен ДИМИТРОВ

Снимка: LAP.bg

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4