Спортни ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти

Спортни ръководители от Европа аплодираха  млади варненски спортисти

Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Спортните надежди от морската столица на България изнесоха демонстрационна програма пред участниците в „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ (24 – 25 април). Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе открито от министър Красен Кралев.

Сред участниците в съвместното обучение са началникът на отдел „Спорт“ към Европейската  комисия Ив льо Льостек, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, представители на международни и български институции, ангажирани с борбата срещу корупцията в спорта – Интерпол, Европол, УЕФА, ООН, МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта и делегати от заинтересованите държави членки на ЕС. Гостите се запознаха възможностите за домакинства на спортни събития в обновения Дворец на културата и спорта във Варна, който тази година ще стане арена на мачове от световното първенство по волейбол за мъже.

В основната зала се състояха демонстрациите на младите варненски спортисти в присъствието на директора на комплекса Минко Христов. Гостите от Европа аплодираха изпълненията на състезателите от спортните клубове по художествена гимнастика ЧАР ДКС, по карате киокушин „Ичигеки Киокушин Варна“, по спортни танци „Кристал Варна“, балетно студио „Звездна дъга“, таекуондо клуб „Одесос“ и фолклорен състав „Шарена гайда“. Специални овации заслужи млад спортист с увреждания от „Ичигеки Киокушин Варна“, който също показа своите умения.

В Двореца на културата и спорта се проведоха и дебатите от втория ден на „Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“. Събитието е в изпълнение на програма „Еразъм +“ има за цел да допринесе за по-лесното и по-бързо създаване на национална платформа от всяка заинтересована страна членка, включително Българска национална платформа за борба срещу корупцията в спорта.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4