Ден на спорта украси Шопския празник

Ден на спорта украси Шопския празник

Четвъртият ден на Шопски празник 2021 – “Помни миналото, гради бъдещето, пази традицията!” беше отреден на спорта, като в програмата на 24 юни имаше много и различни спортни мероприятия.

Детският спортен празник се проведе на градския стадион „Левски“ и спортна площадка „Мургаш“. На 24 юни се изявиха спортните клубове от община Елин Пелин със спортовете лека атлетика, художествена и естетическа гимнастика, таекуон-до, айкидо и тай-чи, както и се изиграха няколко срещи по футбол, плажен волейбол и крикет.

Празникът бе открит в 10:00 ч. сутринта от Райничка Николова, заместник-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“, а водещ на събитието бе Росица Маринова – преподавател по физическо възпитание и спорт на ОУ „Стефан Стефанов“, с. (гара) Елин Пелин.

Сутринта на градския стадион „Левски“ бяха представени децата от няколко спортни клубове в община Елин Пелин. Свои композиции показаха прекрасните ни момичета от СКХГ „ТЕА ДЕНС”, а малките лекоатлети от СКЛА „Юлис” показаха бързината си в лекоатлетическия крос и дисциплини по лека атлетика.

От силовите спортове участие в програмата взеха клуб „Тендокан Айкидо Доджо Изток“, гр. Елин Пелин, Централен полицейски Таекуон-до клуб – гр. Елин Пелин и Спортен клуб „Фрий Файтърс“. Те направиха демонстрации на своите умения и зарадваха събралата се публика с отличното си представяне.

Футболистите от ФК „Академия Мургаш“ показаха уменията на терена с изкуствена трева на малките игрища в района на спортната площадка.

Награди за участието на децата в спортния празник преди обяд връчи Станислав Димитров – зам.-кмет на Община Елин Пелин.

В 17:00 часа на спортна площадка „Мургаш“ се проведоха още спортни събития, като бяха показани демонстрационни срещи по плажен волейбол и крикет. Във волейболния мач участваха отборите на ОУ „Стефан Стефанов“, с. (гара) Елин Пелин и СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин. В крикета се изправиха един срещу друг отборите на КК „ЮЛИС“ и НУ „Христо Ботев“, гр. Елин Пелин.

Спортният празник на игрищата на спортна площадка „Мургаш“ продължи с уроци на открито по айкидо, таекуон-до, бокс и тай-чи. Децата от публиката имаха възможност сами да пробват част от спортовете, както и да научат повече информация за тях от присъстващите треньори.

В края на мероприятията в спортния ден на Шопския празник Райничка Николова награди с медали децата от срещите по волейбол и крикет за отличното им представяне.

***

Научете повече: https://www.elinpelin.org/currentNews-6584-newitem.html

Categories: Райони, Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4