Ексклузивно! Краси Мечев пред vitoshanews.com: Измиват си ръцете с мен

Двама треньори в българския футбол са със спрени права заради сигнал от Специализирана прокуратура. Става въпрос за известните Красимир Мечев и Анатоли Тонов. БФС е уведомен, че срещу двамата са внесени обвинителни актове в Специализирания наказателен съд. Правата им ще бъдат спрени до произнасяне на съда.

Само преди няколко месеца Красимир Мечев бе назначен за шеф на детско-юношеската школа на Спартак (Плевен). Буквално преди дни обаче той напусна поста. Анатоли Тонов е дългогодишен футболист по родните терени. Играл е в Монтана, Спартак Пловдив, Левски (сезон 1996/97), Септември, Хебър, Беласица, Ботев Пловдив, Родопа, Видима-Раковски, Миньор Бобов дол, Драгоман и други.

Ето съобщението от БФС

След разглеждане на писмо от „Специализирана Прокуратура” на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Анатоли Тонов за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2  от ДП /2016/2017/ – спира треньорските права на Анатоли Тонев – треньор на ФК „Първа атомна” гр. Козлодуй до произнасяне на съда.

След разглеждане на писмо от “Специализирана Прокуратура” на РБ, с което БФС се информира за внесен обвинителен акт в Специализираният наказателен съд срещу Красимир Мечев за престъпление по чл.321, ал.6 от НК, ДК предвид чл.46, ал.1 от ДП /2016/2017/ и на основание чл. 46, ал. 2  от ДП /2016/2017/ – спира треньорските права на Красимир Мечев – треньор на ОФК „Спартак” гр. Плевен до произнасяне на съда.

 Потърсихме за мнение и Краси Мечев. Ето и неговата позиция по случая:
“Това е едно некомпетентно, прибързано и абсурдно решение отнемащо ми правото на труд.

Освен това – участие в престъпна група… Не разбирам под група какво разбират? Аз и Тонов ли сме престъпна група? Анатоли съм го виждал на живо общо четири пъти в живота си и ако имат него в предвид питам: “Двама души образуват ли група?”

А на тази комисия само ще им кажа погледнат и да се учат от колегите им в Европа и като в частност случая в Италия с Антонио Конте, коментира Мечев пред vitoshanews.com.

-Става въпрос за периода ми в Любимец. Отборът беше в „А“ група. Аз напуснах след първия полусезон. Спряха ми правата сега, защото от Специализирана прокуратурапуснаха писмо до БФС. На базата на това писмо по член 34 ми спряха треньорските права. Много ме учуди това, защото няма никакво доказателство срещу мен за тези деяния. В обвинението не става въпрос за нито един конкретен мач. Мога да отговарям за всяка една среща на отбор, който съм ръководител. Съвестта ми е чиста. Няма от какво да се притеснявам.
Отпадна „съучастничеството“ ми с президента на Любимец и с шофьора на клубния автобус. Сега очаквам да отпадне и всичко останало, защото няма никакви доказателства, никаква логика, нито пък основателна причина.

Едно е да си обвинен, а друго е да си доказан престъпник.

С Любимец се разделих заради неизплатени премии и заплати към мен. И до ден-днешен не съм ги получил.

Не виждам логика в това един млад треньор, който тепърва е тръгнал да гради кариера, да си слага главата в торбата за малки суми. Ако бяха ме обезпечили с 3 или 5 милиона евро, така да се каже „до живот“, е друго нещо. Дори няма да се замисля. Но така – просто няма смисъл. Всички треньорски лицензи и специализации сам съм си ги платил. Никой не ми е помагал.

Името му беше замесено и в скандала със Стефано Кунчев преди години. Вратарят тогава беше в Славия, но „изгоря“ заради съмнения за участие в схема за уредени мачове. Това момче го подведоха. Не искам да коментирам този случай.

Не искам да говоря дали реално съответните органи у нас водят ефективна борба срещу „черното тото“. И малките деца знаят, как ще завършат определени мачове. Ставаме свидетели на странни резултати, нали? Някой нещо да прави по въпроса?”

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4