Ще има ли София обществени велосипеди това лято?

Това лято се очаква най-сетне да заработи системата за наемане на градски велосипеди в София

Процедурата по избор на концесионер, който да стопанисва градските колелета и да изгради велогардероби на територията на София срещу ползването на рекламни елементи, които ще отдава под наем се проточи повече от година заради обжалване на един от четиримата участници в конкурса.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: “Информацията ми е, че последното дело е минало и сега очакваме решението на съда. За мен няма значение кой ще изпълнява тази услуга, важното е всичко да приключи и да се надяваме, че още това лято ще може да започне изграждането и да имаме вече градски велосипеди в София.”

Градските велосипеди ще бъдат разположени на специални стоянки. На 33 станции ще могат да се обменят до 400 велосипеда. Те ще са разположени в централната част на града, а първият половин час от ползването им ще е безплатен. След това цената ще е 1 лев на час. Всички велосипеди ще са оборудвани с GPS-и, за да може да се следи местоположението им и да се осигури охраната им.

 

 

Categories: Спорт, Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4