Съдът отказа да пусне предсрочно Релето от “Наглите”

Осъденият на 18 години затвор за участие в групата за отвличания „Наглите“ Даниел Димитров-Релето няма да излиза предсрочно от затвора. Това определи днес Софийският градски съд (СГС).

Димитров бе задържан в края на декември 2009 г., когато в ареста се озоваха участниците в бандата за отвличания. До момента е изтърпял 10 години 8 месеца и 7 дни от присъдата, което е повече от половината наложено наказание. Това му дава и формално право да поиска предсрочно освобождаване, съобщи сайтът news.lex.bg.

Становищата на прокуратурата и на представителя на затвора бяха срещу предсрочното освобождаване на Димитров, който според тях не е дал достатъчно данни за поправяне.

Съдът отчете, че при осъдения има позитивна тенденция за поправяне, защото работи в кухнята на затвора, няма провинения и е награждаван многократно. Целите на наложеното наказание обаче не били постигнати в цялост. Според съда няма и достатъчно данни, че процесът на поправяне е необратим и е нужно още време на затворника, за да бъде намален  рискът от рецидив и да се увеличи възможността за реинтеграцията му в обществото.

Определението на СГС не е окончателно и Димитров може да го обжалва пред Софийския апелативен съд (САС). САС отказа наскоро да освободи предсрочно и Любомир Димитров от групата за отвличания, припомня news.lex.bg. Миналата година отказ за предсрочно освобождаване получи и Ивайло Евтимов от групата на „Наглите“.

Categories: България

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4