Нечовешко! Краси Георгиев успя! Бяга 36 часа в помощ на деца, преборили рака! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Нечовешко! Краси Георгиев успя! Бяга 36 часа в помощ на деца, преборили рака! (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев направи нещо невиждано – бяга рекордните 36 часа на пътека в помощ на деца, преборили рака! За това време героят измина повече от 220 километра.

Както вече стана ясно, каузата е благотворителна и има за цел да се съберат средства за тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание “Игри за победители” 2018 в Москва.

Бягането на Георгиев започва в 10:00 часа сутринта в петък и приключи точно в 22:00 часа тази вечер, когато героят вдигна победоносно ръце и започна да приема поздравления.

“Ти си нашият идол!”, приветстваха Краси Георгиев присъстващите в столичния “Park Center”, където се проведе събитието.

Край пътеката, на която той бяга 36 часа, имаше стотици, които бурно го аплодираха.

Въпреки умората, Краси Георгиев остана на крака и минути след финала на 36-часовото бягане.

“Благодаря на всички! Бяха много тежки 36 часа, но човек като реши нещо – го прави! Най-важното е, че помогнахме на малките герои, те са герои”, сподели измореният Краси Георгиев.

“Беше тежко, ужасно тежко”, добави единственият българин, финиширал в най-тежкото състезание в света – “Бадуотър” (216 километра в Долината на смъртта).

Единствените слизания на Георгиев от пътеката по време на изкючително изтощителното предизвикателство бяха за физиологични нужди и за кратки рехабилитационни процедури, извършвани от един от най-добрите родни кинезитерапевти Димитрина Сивкова. Приемът на храни и напитки Краси извършваше в движение. За разнообразното му меню, както и за ценни съвети и напътствия пък се погрижи треньорката Наталия Величкова, позната от рекордите на Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова на Ком-Емине.

До пътеката, на която Краси бягаше, беше разположен и втори уред. Той беше предназначен за всички желаещи да подкрепят каузата. Стотици бяха включилите се, които за всеки пробяган километър даряваха по 10 лева.

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев беше един от последните, поставили пари в специалната кутия. Алпинистът Боян Петров, футболисти и други спортисти също се включиха в каузата, подпомагайки малките герои. Събраната сума в кутията е над 20 хиляди лева, отделно има и редица извършени преводи по банкова сметка.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТWarning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4