Митрев пое Верея

Ръководството на Верея официално обяви Благомир Митрев за новия старши треньор на отбора. На поста той заменя Илиан Илиев, който вече е част от Черно море.

Негови асистенти ще бъдат Даниел Желязков и Елиаш Да Силва, който ще изпълнява функциите на играещ помощник-треньор. Треньор на вратарите пък ще е Стоян Колев.

 “Благомир Митрев е роден на 28 май 1972 г. в Стара Загора. Играл е за Берое и Нефтохимик. В “А” група има 300 мача и 30 гола. С отбора на Нефтохимик е вицешампион през 1997, финалист за купата на страната през през 2000 и носител на Купата на ПФЛ през 1996 и 1997 г. За купата на УЕФА е изиграл 6 мача за Нефтохимик. Има 4 мача за националния отбор и 8 мача за младежкия национален отбор.
След приключване на кариерата си като футболист през 2005 г. е помощник-треньор на Нафтекс, а през 2006 г. става старши треньор на тима. През 2007 г. завършва успешно УЕФА Про Лиценз в НСА. От началото на август 2008 г. заема поста директор на детско-юношеската школа в Берое. През пролетта на 2011 г. е старши треньор на “Нефтохимик”. През 2012 г. е Изпълнителен Директор на ПФК”Нефтохимик”. През 2013/2014 отново е Директор на Детско-юношеската школа на ПФК Берое. От 2017 г. е Изпълнителен Директор на ПФК Нефтохимик 1962.

Даниел Желязков е роден на 6 август 1972 г. в Стара Загора. Играл е за отборите на Берое, Славия, Шумен, Спартак Плевен и Пирин.

Стоян Колев е роден е на 3 февруари 1976 г. в град Сливен. Започва футболната си кариера на вратата на Сливен, след което преминава през Локомотив Пловдив, Берое, ЦСКА, отново Локомотив Пловдив, румънския Оцелул, Черноморец Бургас, ЦСКА, Септември, ЦСКА и Нефтохимик. Има 16 мача за националния отбор на България. Треньорската му кариера преминава през ЦСКА и Локомотив Пловдив.

Ръководството на ПФК Верея пожелава на Благомир Митрев и екипа му много успехи начело на клуба”, написаха в официалният сайт на клуба.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4