Шеф в БФС обяви датата на конгреса, намекна за рокади в националните отбори

Датата на конгреса на БФС вече е ясна. Това обяви членът на Изпълнителния комитет на футболната ни централа Емил Костадинов пред главния редактор на “Витоша Нюз” Милен Димитров.

“Конгресът ще се проведе по всяка вероятност на 16 февруари 2018 г. (петък). А Изпълкомът ще заседава на 14 декември 2017-а (четвъртък), каза легендарният футболист.
Не зная откъде идват слуховете, че Борислав Михайлов не искал и нямало да се кандидатира за нов мандат. Доколкото зная, Боби ще се кандидатира. Атанас Фурнаджиев щял да бъде издигнат? Мисля, че не е сериозно.”

Екзекутора на “петлите” коментира и кандидатурата на Любослав Пенев. “Вижте какво, всеки може да каже каквото си иска, но първо трябва да се проведе Изпълком, и да се насрочи вече официално датата за следващия Конгрес. След това вече всеки, който желае, може да си подаде кандидатурата в определените срокове. Имало е во веки веков комисия, която обявява какво е нужно да притежава всеки евентуален кандидат, какви да бъдат критериите. В тази комисия има достойни хора. Доверявам им се напълно. Никой няма да спира кандидат, ако той отговаря на изискванията. Всичко ще бъде ясно и прозрачно. Бъдете спокойни.

Що се отнася до Пенев…За това, което е направил като президент на ЦСКА, и след това като ръководен фактор, където и да е бил, мисля, че няма аргументи срещу Боби. По-точно не само аргументи, а много неща. Дали оставаме приятели с него? Е, ние бяхме колеги и много добри приятели. Така е, признавам го това, но сега..Животът е такъв. Няма лошо, всеки може да се кандидатира. Дано да има полза от това нещо. Естествено, че ще подкрепя Борислав, още повече, че сме и роднини, така че…Михайлов е направил страшно много за българския футбол и има какво още да даде. Това е най-важното”, подчерта Костадинов, който е и отговорник за юношеските и младежкия национален отбор.

Емо коментира и резултатите на нашите таланти през последната година. Помните, че младежите ни записаха някои срамни мачове като загубата от Люксембург у дома с 0:1 и двете ремита с Казахстан. На другият полюс обаче е представянето на юношите ни до 19 години, водени от Ангел Стойков, които играха на Европейско първенство през лятото в Грузия.

“Имаше и много добри, и много неприятни резултати. Примерно юношите ни до 19 години се класираха на еврофинали, а никой не ни броеше за живи преди това. Имаме сериозни шансове за участие и сега. Що се отнася до случващото се при 21-годишните (мълчи дълго). Един национален треньор не може да реши проблемите на един отбор само за 2-3 дни. Имам предвид по време на кратките лагер-сборове. През по-голямата част от времето момчетата работят в клубовете си, започна Костадинов.

-Ние като ръководство проведохме доста разговори с клубовете. Взехме единодушно решение, че трябва да се направи нещо. И то наистина да се направи, а не самзо да се говорят празни приказки преди всеки конгрес. Те го разбраха и ще предложим нова програма и методика на работа, която ще бъде контролирана. Това е най-важното според мен. И почти всички клубове се съгласиха с това.

Бъдещето на Антони Здравков? Вижте, никой не може да бъде спокоен за поста си. Всеки треньор е зависим от резултатите. След като няма резултати – просто…Това е животът. И ние навремето сме падали от по-слаби отбори, но в съвременния футбол не трябва да се подценява никой. Просто трябва да се работи правилно, отново го подчертавам. И треньорите да полагат неимоверни усилия да накарат младите хора да работят отговорно.”

Юношеският национален отбор на България до 17 години остана без треньор, след като Викторио Павлов подаде оставка след провала в квалификациите по пътя към Евро 2018 в Англия. За неговото място обаче вече има фаворит. “Вече имаме кандидат. Имаме и други варианти. Не искам обаче да споменавам имена. Нека мине Конгреса и тогава ще говорим по тази тема”, лаконичен беше Емил Костадинов.

Милен ДИМИТРОВ, Пампорово

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4