Тъжна вест: Загубихме футболния доктор Павел Филипов

Doki 1

Поредна тъжна вест споходи българския футбол. Почина известният лекар Павел Филипов. Дълги години той беше доктор на футболните отбори на ЦСКА, а за последно работеше в Локомотив (София).

Филипов е починал в болницата, където преди дни му е била направена операция на стомаха.

Той e роден през 1942 г. Отдаде повече от 40 години от живота си на българския футбол. Придоби направо легендарен статут с престоя си на “Армията”. В ЦСКА е от 1 ноември 1971 г. Първоначално работи с клуба по лека атлетика, после помага на волейбола и баскетбола. По покана на друга легендарна фигура – Никола Миланов – Чопъра, през 1980 г. започва работа с футболния клуб. Става част от прочутия щаб на Аспарух Никодимов, в който още са Димитър Пенев и Стоян Йорданов. Оттогава досега е футболен лекар.

Участва в част от най-големите триумфи в историята на ЦСКА. Свидетел е и на елиминирането на европейски колоси в турнирите, на безброй триумфи на родната и международната сцена.

Павел беше доайен сред колегите си в България. Освен в Локо (Сф) работи и в Литекс (Ловеч).

Синът му Филип Филипов също премина през “червената” школа. Направи успешна кариера в професионалния футбол.

Редакцията на “Витоша Нюз” изказва изкрените си съболезнования на близките и семейството на д-р Филипов. Поклон пред светлата му памет!

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4