Волейболист е №1 сред младите ни спортисти

Волейболист е №1 сред младите ни спортисти

За 11-ата поредна година бе проведена анкетата за определяне на най-добрите млади спортисти на 2022 година. Своите точки в гласуването дадоха 124 журналисти от столицата и регионите на страната. 

Организираната проява от сайтa за детско-юношески спорт Viasport.bg, с подкрепата на Българския спортен тотализатор, събра много спортисти, заслужили деятели, журналисти и гости.

Спортният министър  Весела Лечева връчи наградата на определения за № 1 в класацията талант Александър Николов – бронзов медалист с националния отбор по волейбол до 20 г. от европейското първенство в Италия. Той попадна в идеалния отбор на шампионата, като бе обявен за втори най-добър посрещач. Наградата му прие известният му баща, също волейболист, Владимир Николов, който предрече на младите национали-съотборници на сина му, медали от олимпийски игри.

Топ 3 допълниха Стилияна Николова – бронзова медалистка в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика и носителка на три сребърни отличия на отделните уреди и Пламена Миткова – световна шампионка в скока на дължина до 20 г. В десетката на анкетата попаднаха още Никола Илиев (футбол), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Мартин Георгиев (футбол), Иван Иванов (тенис), Дениел Нанков (плуване), Радослав Росенов (бокс), Петър Мицин (плуване).

За първи път в класацията имаме двама футболисти, които играят в чужбина, а наградите им прие помощник-треньора Иван Иванов.


Националният отбор по волейбол до 18 г., който спечели бронзовия медал на европейското първенство в Грузия, бе избран за най-добър отбор при подрастващите, а наставникът на тима Виктор Карагьозов –  за № 1 в треньорската класация.

По време на церемонията бяха връчени и два допълнителни приза: „Воля за победа“ – на Радена Ангелова, спечелила бронзов медал на смесена успоредка на Световното първенство по спортна гимнастика за деца със Синдром на Даун и приз “Спас Натов“ – на треньорката по баскетбол Емилия Кръстева.

Станчо ШУКЕРОВ

Categories: Спорт