И във федерацията по конен спорт – агенти на ДС

И Българска федерация по конен спорт не се е разминала с присъствие на сътрудници на Държавна сигурност в нейните управителни органи.

Това стана ясно, след като днес Комисията по досиетата оповести данните от проверката на спортната организация, пише сайтът desebg.com.

Проверката е обхванала общо 54 лица, които са били или са заемали постовете председател или член на управителните и контролните органи (решение №2-1090 от 18 октомври 2017 г.).

От тях с установена принадлежност са 5 души. Комисията е обявила данните за 4-ма от тъй като едното лице е починало и по закон информацията в такива случаи не е публична.

Разкритите агенти на Държавна сигурност са.

  • Андрей Благоев Тодоров, член на Управителния съвет (1994-1997);
  • Пламен Дончев Костов, член на Управителния съвет (2004-2008);
  • Пламен Пенчев Тодоров, член на Управителния съвет (1994-2004);
  • Светлозар Иванов Стоилов, член на Управителния съвет (2008-2012).

Проверката на Българска федерация по конен спорт е част от глобалната законова проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на ръководните и контролни органи на лицензираните спортни организации в България.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4