Английски финал реши титлата в Медийната лига (СНИМКИ)

Невероятно драматичен финал реши съдбата на титлата и медалите в Макдоналдс Медия лигата, администрирана от БАМФ.

В последния кръг се разрази истинска драма по английски. В оспорван сблъсък тимът на България Он Еър победи фаворита и лидер до момента bTV екшън с 3:0. По този начин Сашо Рангелов и компания коронясаха Нова тв.

Воденият от Илиян Енев отбор беше почти загубил шансове за спечелване на златните медали, но този път и Фортуна беше на негова страна. Нова тв измъкна скъпоценна точка след 4:4 със Sportal.bg и това се оказа достатъчно.

Нова тв финишира първенството с 44 точки, bTV екшън остана с 43. Бронзовите медали пък отидоха в БНТ (38 т.) след ремито на Sportal.bg (37).

Тимът на vitoshanews.com завърши на почетното шесто място с 24 точки и голова разлика 80:99.

Призьорите бяха наградени от г-дата Митко Костов (мениджър “Бизнес развитие”) и Иван Лисиков (управляващ директор), представители на спонсора на първенството “Макдоналдс България”.

Президентът на БАМФ Лъчезар Паланков коментира изминалия сезон в медийното първенство. “От година на година нивото на турнира се повишава. Качеството на отборите също. Получават се оспорвани и равностойни мачове. Показател за това е и драматичната развръзка в битката за титлата и медалите в последния кръг, заяви Паланков пред vitoshanews.com. – Феърплеят беше на ниво. От ръководството на лигата обмисляме да дадем специална награда на тима на Bulgaria on air за феърплей. Радващо е, че вече липсват скандалите, грубите влизания, разправиите, които наблюдвахме през първите сезони. С моите колеги правим подобни журналистически турнири вече от повече от 20 години.

В този формат специално Медийната лига е от 2008 г., когато още провеждахме срещите в зала “Христо Ботев”. От тогава досега доста неща се промениха към по-добро. Израстваме от година на година. Стремим се да подобряваме организацията. Иска ми се да направим и турнир между най-добрите журналистически отбори в страната за излъчване на републикански шампион, но тази инициатива изисква доста средства, време и сериозна организация. Не търсим печалба. Основната ни идея е да развиваме аматьорския футбол, да популяризираме спорта. Здравето е най-важният капитал за една нация, за нейното бъдеще.”

“Доволни сме от начина, по който протече първенството. Беше създадена по-сериозна организация от страна на капитаните на отборите, което ми помогна и на мен, в моята работа. Мисля, че малко по-сериозно трябва да подходиме от следващия сезон 2017/2018 откъм изправност на отборите.  Дразнещо беше и това, че имаше доста служебни загуби. Някои отбори често не се явявяха за своите срещи, което беше неприятно, създаваше и хаос в организацията. Надявам се с времето да изчистим и тези неща, заяви спортният директор на лигата Десислава Грахльова.

– Използвам възможността да благодаря на състезателите за коректната игра. За разлика от предишни години сега сериозни инциденти на мачовете липсваха. От дисциплинарен характер не сме имали никакви проблеми. Всичко беше на ниво. Ако кажа, че съм очаквало толкова драматична развръзка в последния кръг, значи да излъжа. Никой не е мислил, че bTV екшън може да допусне такава издънка накрая. Но пък Нова тв заслужено грабнаха титлата. До последно те водеха здрава битка с конкурента, загубиха прекия сблъсък преди две седмици, но пък накрая ликуваха.”

 

Индивидуалните призьори в първенството:
Най-добър нападател: Виктор Младенов (bTV екшън)
Най-добър вратар: Красимир Ноев (bTV екшън)
Най-полезен играч: Борис Борисов (Нова тв)

1. NOVA TV 18  90:39  44
2. BTV ACTION 18  102:39  43
3. БНТ 18  70:50  38
4. SPORTAL 18  91:46  37
5. Bulgaria ON AIR 18   68:83  25
6. VITOSHA NEWS 18  80:99  24
7. 24 ЧАСА 18   47:40  23
8. КАНАЛ 3   18   67:72   19
9. БЛИЦ 18  56:114  12
10. ТЕМА СПОРТ 18  4:93  0

Nova 1Nova 2NovaNova 5Pazo 3Pazo 2Pazo 4Pazo 6Pazo 1Pazo 8


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4