Антъни Джошуа преби Кличко, нокаутира го в 11-ия рунд

Британецът Антъни Джошуа е новият световен шампион в тежка категория! Той нокаутира  украинеца Владимир Кличко в 11-ия рунд пред 90 000 на „Уембли” в очаквания с огромен интерес сблъсък за титлите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). Джошуа бе пратен за първи път в кариерата си в нокдаун и дори залиташе сериозно, но се съвзе, за да нокаутира Кличко, който веднъж в петия и два пъти в 11-ия рунд изпадна в нокдаун.

Британецът избухна в петия рунд и след серия от тежки удари прати Кличко в нокдаун. Скулата на украинеца се разцепи, но към края на рунда той се съвзе и вкара няколко сериозни леви крошета в главата на Джошуа. Битката наистина стана сериозна и Джошуа започна сериозно да залита, след което двамата влязоха в клинч. Британецът се прибра в ъгъла си с разклатена походка, но печели рунда с 10:9 точки заради нокдауна.

Невероятен шести рунд, в който Кличко нанесе много сериозни удари в главата на поразклатилия се Джошуа и го прати в тежък нокдаун. Към края на рунда британецът успя да се съвземе, въпреки че продължи да залита към ъглите.

Джошуа стана нетипично пасивен в седмия рунд и започна да действа много защитно със забавени реакции, дърпайки се към въжетата. Кличко включи в действия силното си оръжие с десен прав. Никога в своята кариера британецът не бе играл повече от 7 рунда, но този път му се наложи да го направи.

Осмият рунд се разви равностойно с разменени удари, но по-старият Кличко изглеждаше далеч по-свеж от съперника си.

Деветият рунд бе доста завързан с множество разменени удари, но може би повечето от тях бяха на сметката на украинеца, които и инкасира няколко крошета.

В десетия рунд Джошуа бе пасивен и Кличко пласираше повече леви прави удари и десни крошета, инасирайки епизодично леви крошета. Британецът дори получи предупреждение от рефера по време на рунда.

Антъни Джошуа започна изключително агресивно в така наречения 11-и шампионски рунд и след поредица от мощни удари прати Кличко в нокдаун. Украинецът трудно се съвзе и бързо след това отново бе пратен на пода в нов нокдаун и отново се изправи. Накрая британецът притисна Кличко в ъгъла и започна да го налага, а в този момент съдията прекрати мача и присъди победа на Джошуа с технически нокаут.

27-годишният британец записа 19 победи с нокаут в 19-те си професионални мача до момента. 41-годишният украинец доминира в последното десетилетие със своите 64 победи (53 с нокаут). Това беше едва петото му поражение. Кличко обаче допусна загуба и в предишния си мач срещу Тайсън Фюри и показа, че е време да слиза от сцената.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4