Кошмар: Слави Трифонов блокира София заради концерт!

Центърът на София ще бъде блокиран от петък срещу събота до неделя сутринта заради концерта на Слави Трифонов, насрочен за събота сутрин на “Орлов мост”. Над 20 филтроващи пункта, 100 души от организатора, 70 служители на Столична община и достатъчно полицаи ще гарантират сигурността и спокойствието на гражданите по време на събитието. Обявеният като “концерт-митинг” е част от кампанията на екипа на предаването за популяризиране на иницииарания от тях референдум, който ще се проведе на шести ноември.

От СДВР дадоха специална пресконференция, на която присъстваше и директора й Младен Маринов, за да уверят гражданите, че сигурността им ще бъде гарантирана. В началото на седмицата Петър Низамов – Перата, станал популярен с доброволческите отряди по границата обяви във “Фейсбук”, че ще “патрулира” след концерта на Трифонов, за да предпази жените от мигрантите.
Полицията не може да предположи броя на зрителите, тъй като достъпът до събитието е свободен и не се изисква предварително закупуване на билети, но очакват много хора да се съберат на едно от основните кръстовища в столицата, заяви Маринов.

Сцената ще бъде разположена по диагонал на сградата “Царевец” с гръб към Софийския университет “Св. Климент Охридски” и няма да се допускат хора зад нея.

Затворен ще и булевард “Евлоги и Христо Георгиеви”, както и частта на бул. “Цар Освободител” от кръстовището при Софийския университет до Орлов мост. Повече за позиционирането на сцената и зоните около нея – вижте на картата, чрез “Преглед на оригинала”.

koncert
В. “Дневник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4