Нов ужас! Румънка помете с кола наш легендарен алпинист!

Алпинистът Боян Петров, който беше пометен от автомобил в Кресненското дефиле днес, е със счупен череп, хематом на мястото на счупването, счупени четири ребра, лопатка и травма на белия дроб. Ужасният резултат след инцидента дойде след скенера в МБАЛ Благоевград, информира struma.com.

Природозащитникът Андрей Ковачев, който също пострада днес, е с мозъчен оток. Двамата ще бъдат транспортирани във ВМА.

Както вече стана ясно, Петров и Ковачев бяха ранените в катастрофа на Кресненското дефиле. Двамата бяха пометени от лек автомобил “Ауди”, управляван от 27-годишна румънка.

Легендарният ни алпинист и Андрей Ковачев правели проучвания в района на дефилето. Двамата са работили по екологичен проект и са броели прегазените животни на главния път Е79, където трябва да мине автомагистрала “Струма”, когато върху тях се стоварил румънския автомобил. Инцидентът става в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 метра след свлачище, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.

По неизяснени обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Благоевград, в началото на лява крива се е отклонил надясно и е блъснал двамата на банкета.

Припомняме, че наскоро Боян Петров изпълни поредната си цел – изкачи осмия си осемхилядник – Нанга Паргат (8126 м)./БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4