Евробаскет тръгва с високи амбиции в Благоевград

Евробаскет тръгва с високи амбиции в Благоевград

Евробаскет (Благоевград) обяви включването си в Българската баскетболна лига (ББЛ) Б група – третото ниво на мъжкия баскетбол в страната. Това стана на пресконференция в Пресклуб „България“.
Амбициите са ръководството са да развива баскетбола в града, а мъжкият отбор да достигне до елита – Националната баскетболна лига за мъже, само с местни играчи.

Президентът и старши треньор на отбора Николай Хаджиев изрази пред репортерите своето задоволство от предстоящото ново предизвикателство.

„Щастлив съм, че се сбъдна една моя мечта – да има отново мъжки баскетболен отбор в Благоевград. Тимът ще е съставен от наши юноши старша възраст. Момчетата ще имат възможност да натрупат опит и да бъдат подготвени за срещите в тяхната възрастова група в първенството, тъй като там мачовете са малко. Според мен всяко дете има талант и иска да се изяви“, каза Хаджиев и допълни, че освен него още двама треньори работят в клуба, но плановете са да бъдат привлечени и други специалисти. В БК Евробаскет тренират момчета от 8 до 19 години, както и момичета в две възрастови групи.

„Имаме вече успехи при юношите – преди две години момчетата до 16 години спечелиха сребърен медал в Силистра в Първа дивизия. За нас това е много голям успех, защото за над 25 години в Благоевград не е имало такова постижение. Много ме радва и ентусиазма на родителите на децата. За мен е много добър модела на БК ЦСКА, които само с играчи от своята школа направиха мъжки отбор. Затова ще следваме техния пример“, каза Хаджиев.

Финансовият благодетел на клуба Георги Спасов, с чието дарение от 100 хиляди лева ще бъде направен ремонт на зала „Пирин“, където ще тренират състезателите, поясни, че ремонтът започва другата седмица и до месец и половина ще бъде подменена настилката, ще бъдат монтирани нови кошове, предстои подмяна на скамейките, поставяне на ново електронно табло, както и ремонт на прозорците. Мъжкият отбор обаче ще играе мачовете си от първенството в по-голямата зала в Благоевград „Скаптопара“.

„С Николай Хаджиев работим заедно вече две години. Благодаря му, че успя да запази баскетбола в Благоевград в двете тежки години. Това, че има над 100 деца, които играят в школата, е плод само и единствено на неговите усилия. Благодаря на кмета на общината Илко Стоянов, който ни позволи да направим ремонта на залата и ни обеща пълна подкрепа. Сега е важно да направим мъжкия отбор. Всеки, който иска да развива баскетбола и да работи, е добре дошъл.

Но аз лично не толерирам да се живее на гърба на баскетбола. Наясно съм, че от първата година не може да се искат високи спортни постижения. Моето желание е децата, които имат талант, да могат да останат в Благоевград. Имам търпение и моята цел е да направим отбор, който да играе в най-високото ниво на баскетбола в България само с местни играчи“, заключи Георги Спасов. Той сподели, че е играл баскетбол от дете до студентските си години и спортът с оранжевата топка си остава голямата му любов.

Източник: Пресклуб “България”

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4