Локо (Сф) се цели в челната шестица на Втора лига, няма право за елита

Основната цел на Локомотив (София) за новия сезон във Втора лига е закрепване в челната шестица на първенството. Това призна собственикът на клуба Иван Василев на среща с медиите в Пресклуб „България“.

Локомотив няма правото да спечели промоция в Първа лига догодина. Това е заради изискването всеки клуб да съществува поне от 3 години, за да може да участва в елита, а новото дружество на „железничарите“ бе учредено миналата година. Така че догодина се навършват 2 години и тимът няма да има право на промоция, дори да заеме първото място във Втора лига, но през 2018 година ще има това право.
„Това, което обещахме преди година, когато поехме клуба, го изпълнихме. С помощта на Актавис успяхме да направим изкуственото игрище както трябва, за да може децата да тренират в адекватни условия. Стараем се нещата да се случват. Михаме през ада, през селските терени и т.н. Благодаря на Боби Михайлов, че от БФС направиха този жест към такъв голям клуб и от следващата седмица ще играем в “Б” група. Надявам се, че ще се справя финансово, но не е лесно, тъй като във второто ниво на футбола ни е друга ситуацията от това, което е в окръжната. Само един човек ни е помогнал до момента – Веско Стоянов. Търсим спонсори, рекламодатели и съмишленици. До момента няма отклик, но продължаваме да се борим. Искам да благодаря и на феновете, които ни помагат много, по най-различни начини”, каза Василев.

„Човекът, който ми помага, е Веско Стоянов. Благодаря му за всичко. В преговори съм с един фонд (става въпрос за Корпорация „Развитие“ – б.а.). В момента разработваме това. Мислим да го направим публично дружество, дали ще стане, не бих могъл да кажа. Това са борсови операции, в които не съм специалист.

Търсихме футболисти по постове. Разликата е много голяма между А окръжна и Б група. Средната възраст на отбора в момента е 24 години. Гоним младостта и бъдещето. Имаме и трима опитни футболисти. Не сме гонили абсолютно никого. Някои напуснаха, други видяха, че нямат сили. Но ние не сме гонили никого.“

„Имаме емблема, разликата е, че е ФК Локомотив 1929, а не ПФК, една думичка…Нямаме отклик от никого, нямам отклик нито от БДЖ, нито от министрите. Щом като от БДЖ искат да си направят отбор в А окръжна, аз не мога да им попреча. Водил съм разговори с БДЖ, търсил съм помощ, но… Самички сме. Едни обещания бяха в самото начало, говоря за други фактори, не за БДЖ. Но така или иначе ще се справим. Трябва да са работи много прецизно. Аз като локомотивец бих си останал винаги в собствения клуб, а не да търся някакви финансови изгоди. Ние не сме питали колко пари сме взимали, само да ни се даде шанс за първия отбор. Но сега малките са много комерсиални.“

Босът на Локо е щастлив, че школата на клуба се развива в правилна посока и се надява до няколко години първият отбор да е съставен предимно от собствени кадри. Василев също така е доволен от възможността на деца от ДЮШ да участват в най-големия футболен турнир за юноши – “Готя Къп”.

“След 4-5 години ние ще си имаме много добри футболисти. Много съм радостен от представянето на нашите деца в Швеция на “Готя Къп”. Аз мисля, че ако се разиват правилно, ние ще имаме една здрава основа и ще си върнем нашия Локомотив на правилното място”, каза още Василев.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4