Какво остави Стоичков в ковчега на Трифон Иванов?

България си взима последно сбогом днес с великия Трифон Иванов. Хиляди се стекоха да изпратят Туньо в последния му земен път в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Един от най-разстроените бе Христо Стоичков, който не спря да плаче през цялото време. Още с пристигането си Камата не можеше да сдържи сълзите си, а това продължи и до излизането му от траурната зала. Стоичков бе един от първите, който мина покрай Трифон. Камата остана до тленните останки на един от най-добрите си приятели около минута. Христо остави нещо в ковчега на Туньо, което пазеше в тайна и никой не разбра какво е. Стоичков не спираше да говори нещо на бившия си съотборник в ЦСКА и националния отбор, ръкомахаше, а накрая му се поклони почти до земята. След като получи некролог, Ицо го целуна и остави до сърцето си…

Петима от златния български отбор не присъстваха на поклонението пред Трифон Иванов, с когото днес си взехме последно сбогом. Траурната церемония бе в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново.

От онзи славен тим на България, който бе предвождан от Димитър Пенев, днес не присъстваха Велко Йотов, който е в САЩ, както и Любослав Пенев и Емил Кременлиев.

В същото време Емил Костадинов бе възпрепятстван и също не успя да си вземе последно сбогом с Туньо. Коща е в чужбина, но си резервирал билет за България веднага щом разбрал за кончината на Иванов. Полетът на Костадинов обаче е бил отменен и той не успя да се прибере навреме в България. Емо се свързал със семейството на Туньо и изказал своите съболезнования. Костадинов ще се прибере у нас по-късно днес.

Петър Александров пък си е купил билет с намерение да пристигне за сбогуването с Туньо, но е бил спрян от клуба си. Той е асистент във втородивизионния швейцарски Бил Биен, а шефовете на тима са отсекли, че няма да го пуснат да лети до България.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4