Фармацевтичен гигант помага за ренесанса на Локо (Сф)

Фармацевтичният гигант “Актавис” и Локомотив (Сф) официално си подадоха ръце. Проектът има за цел да се върне славата на детско-юношеската школа на “железничарите”. Договорът за сътрудничество е за четири години, като в този период се предвижда изграждане на изкуствени игрища в базата около стадиона в „Надежда”, техническо и финансово обезпечение на школата и треньорите в нея, осигуряване на професионални стажове в чужбина на специалистите в академията, както и ежегодно участие на децата в най-големия юношески турнир в света – “Готия Къп” в Гьотеборг. Изпълнителен директор на академията ще бъде Ивайло Паргов. Конкретна работа по изграждане на базата ще започне през януари. От ръководството си поставиха за цел до 2019 година един от отборите на Локомотив да спечели престижния турнир в Швеция. В пресконференцията участва още и Питър Берквист, който е вицепрезидент “Маркетинг и продажби” – Централна и Източна Европа на компанията.

“Надявам се един ден, когато се пенсионирам и си пусна Шампионска лига по телевизора да кажа: “Ето, тези момчета са юноши на Локомотив. Тук сме заради децата”, каза Беркуист. “Целта ни е до 2019 година наш отбор да спечели “Готия Къп”, пожела си собственикът на клуба Иван Василев. Сред официалните гости бяха спортният министър Красен Кралев, представителят на БФС Емил Костадинов и областният управител на София Веселин Пенев. Имаше и 20-ина деца от школата на Локомотив.

“Много съм щастлив и много развълнуван. Определено не бе лесно постигнато това споразумение. Два месеца и половина аз и Управителният съвет проведохме много разговори и в последния момент се случиха нещата, които трябваше да се случат. Надявам се да отворим нова страница, децата са бъдещето. Когато се напълни стадионът с дечица, аз съм рожба на ДЮШ на Локомотив, искам поне част от тях да ме последват и надминат. Ивайло Паргов е изпълнителен директор на Академия „Надежда“, договорът ни е тристранен – с тях и „Актавис“. Паргов ще получи поста спортен директор в Локомотив (София). Ще се занимава изключително с изграждането на изкуствения терен и ДЮШ, лично аз искам и да го ползвам в първия отбор. Мисля, че той ще бъде добро попълнение“, коментира Иван Василев.

„Ремонтните дейности – завършваме затревения терен на помощното игрище. В момента правим ремонт на всички съблекални. Сменяхме прозорци, врати, хидроизолация и това ще е до Нова година. След Нова година се започва теренът и се започва да се работи много по-сериозно в ДЮШ. Самите треньори трябва да се амбицират. Трябва да приобщим доста деца и те да дойдат на нашия стадион. Искам да спомена голямата подкрепа от кмета на „Надежда“ г-н Димов, който ни осигури втора база в Требич с три терена. Ставаме един от интересните клубове“, каза босът на Локомотив (София).

„Не може всичко наведнъж, доста се натоварихме и аз, и Управителният съвет, включително и финансово. С идването на новия партньор нещата ще придобия друг характер. Надявам се и бизнесът да се отвори. Това е гигант във фармацевтичната индустрия. Надявам се и други фирми да дойдат. Търсим спонсори и за първия отбор. Водим преговори, не спирам да тичам, но не стават лесно нещата. Компанията засега няма да помага на първия отбор, дай Боже да се съгласят и на първия отбор, но засега сме говорили само за школата. Надписът „Актавис“ ще бъде само на фланелките на децата. Няма да бъде жертвана школата заради целта завръщане в „А“ група. Ние разчитаме на собствени кадри. За жалост има голям отлив от стадиона, искам да призова локомотивците да се завърнат. Ще вземем и други перспективни момчета, но трябва да са 10 класи над нашите, за да ги вземем. Ако трябва, ще стоим две-три години във „В“ група, но ще разчитаме на собствени кадри. Искам наши момчета да играят в Локомотив. Сърцето на Локомотив са нашите кадри. Малките ще знаят, че ще имат перспективата да влязат в мъжкия футбол. Дай Боже да се върнем след две-три години там, където ни е мястото. Те сами ще усетят вниманието“, заяви Иван Василев.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4