Локо (Сф) започна без нито един сигурен нов, трима са на проби (СНИМКИ)

Локо (Сф) започна без нито един сигурен нов, трима са на проби (СНИМКИ)

Локомотив (София) започна зимната си подготовка без нито едно сигурно ново попълнение. На проби са трима футболисти – единият от тях е играл досега в третодивизионния Септември (Симитли), а друг  – в аматьорските дивизии на Германия. Завърна се и защитникът Георги Пунев, който е юноша на “червено-черните”. През последния сезон той игра в третодивизионния Надежда (Доброславци). За тяхното бъдеще треньорското ръководство ще се произнесе до края на седмицата.

Преговори са водени и с вратаря Драгомир Петков от Струмска слава (Радомир).

Сигурни напускащи на този етеп са Китан Василев и Димитър Георгиев.

На първото занимание на тима за 2020 г. не се появи халфът Том. Бразилецът ще се върне по-късно от родината си с разрешение на ръководството.

Новият старши треньор на Локото Радослав Здравков не скри задоволството си от факта, че отново е в родния клуб. В екипа му влязоха Христо Коилов, Галин Иванов и треньорът на вратарите Йордан Йорданов – Жан.

“Искам да ви споделя огромното си задоволство да съм на стадион Локомотив. Има не само сантиментални чувства, но и че отборът има определена цел – а именно класиране на бараж за влизане в Първа лига. Наследявам един добре подготвен отбор. Един отбор, който през миналата година се представи удачно, положително. И с необходимите усилия и труд леко да надградим над това, което е направил предишният треньор с помощта на Христо Коилов, каза  Здравков.

– Засега няма нови попълнения, има някои момчета на проби. Мисля, че отборът, който наследявам е добре балансиран, структуриран е по най-добрия начин. Нямам големи претенции за нови футболисти. Така беше и в предварителния разговор с президента на клуба. Но във всеки отбор този процес е отворен. Ако изникне някой футболист, който заслужава фланелката на Локомотив, ще влезем в разговор. Тепърва ще се запознавам в детайли, независимо, че съм гледал доста мачове и на запис също така. Мнението ми не е окончателно.

Задачата ми е да играем рационално, да играем атрактивно, да притежаваме топката. Знаете, че който притежава топката контролира и събитията на терена.”

Отборът ще се подготвя първо в София, където ще изиграе две контроли  – с третодивизионните Спортист (Своге) –  на 18 януари и с Надежда (Доброславци)  – на 25 януари. Втората част от подготовката ще се проведе в Турция (от 27 януари до 5 февруари). Там се очаква “железничарите” да играят 3 контроли, но съперниците все още не са уточнени.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ – ТУК!

Милен ДИМИТРОВ

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4