Аспарухов: Къде са легендите на Локомотив? Сега дербита с Подгумер и Доброславци ли ще гледаме

Досегашният изпълнителен директор на фалиралия Локомотив (София) Ивайло Аспарухов говори в Пресклуб „България“ за краха на железничарския клуб.Той разкри редица парадокси и отговори на Георги Марков, който вече е част от ръководството на „Ботев” (Пловдив). „..Назначават някакъв си Аспарухов. Как става това, нямам обяснение. Сигурно ги правят тези назначения по кафенетата..”, каза бившият директор на „железничарите”.

„Тези хора Касев и Льосков може би са се усетили. За какво да дават пари? В други отбори взимат по 10 000 лева на месец общо, а тук трябваше да дават по 50 000. В договора им с Гигов е записано 1 350 000 лева, че трябва да се платят към НАП. Няма нужда да се раздува щатът в Локомотив (София). В четвъртък се обаждам, когато знам, че няма да има мач, за да няма разходи. Казвам на секретарката да ми напише едно писмо, че Локомотив прекратява участието си във В група. И това писмо не беше написано. Другият парадокс – отивам да спасявам в четвъртък елитните ни юношески групи. Исках документ, че са картотекирани в Локомотив. Изведнъж се обажда Иван Коцев, който казва на колегата от Зоналния съвет: Локомотив се отказва от участие в Елитните юношески групи. Аз си тръгвам, предупреждавам да не се прави нищо, а в 12 часа е донесено писмо, че Локомотив приключва участието си в Елитните групи”, започна изпълнителният директор в оставка.

– На Георги Марков ще отговоря така: „Той ме е назначил в Локомотив, защитавал съм и съм спасявал Локомотив 3-4 пъти. Всички юноши, които подписват договори като Велковски, Славчев, на тях не им даваха заплати. Лесно бе да осъдят Локомотив, аз съм им казвал – недейте. Майката на Славчев ми казва: „Той не получава заплата, има професионален договор и накрая плащам 40 лева за обучение.“ Смешно е професионален футболист да плаща такса. Жената ме разбра и се спаси едно дело. Нека Марков да не се изказва с този елементарен речник. Видях, че имат сметки с блокирани пари.

Когато в началото на 2014 година г-н Гигов спря да плаща, тези момчета бяха добър отбор, добри треньори като Кирил Метков и Виктор Михайлов. Те и в момента не са взимали по 12 месеца заплати, а играха финал.

Къде бяха легендите на Локомотив, когато можехме да спасим отбора с 20 000 лева. Нямам против да има отбор в четвърта лига, но аз искам тези Локомотив-и да имат собствен стадион. Защо не помогнаха да съществува истинският Локомотив – на Котков и Михайлов? Сега започваме от нулата. Тази държава какво прави? Фалираме клуба – не се плащат задължения. Откъде да взимат нашите бащи пенсии? И аз можех, елементарно е, да регистрирам нов клуб. И какво, ще почваме скандали ли? Бяха регистрирани още два Локомотив-а. Защо само този на Иван Василев беше регистриран в БФС? Те с лека ръка унищожиха клуб с близо 100-годишна история. Скоро ще се разбере кой е главният виновник.

Г-н Льосков ми каза, че се оттегля и прехвърля акциите си на г-н Касев. Ще го потърся него и ще лидя какво се случва. Льосков не искал да му се опетнява името. Те сами са си виновни. Спускат им списък с 56 човека на щат, не са проверили колко дължи клубът. Защо, когато в Локо Сф от 10-12 месеца не са взимали заплати, никой не е пискал? Те бяха на мнение, че колкото и пари да дадат, Локомотив пак няма да играе. За какво да им плащаме заплати от януари? Как ще им платя заплати със задна дата от януари?

Според мен има някакъв сценарий и има един глупак като мен. Когато бях назначен през 2013 г., до Нова година всичко беше нормално. После спряха да плащат. Тогава си разтрогнах договора по вина на клуба, понеже не бях получил 5-6 заплати. Не може да обвиняваме хора, дошли преди 20 дни, да ни платят за една година назад. Защо при предишния президент не го правеха. Сега дербитата с Подгумер и Доброславци ли да гледаме? Не мисля, че Льосков е виновен за фалита на Локомотив. Защо локомотивците не го взехте клуба от Гигов във В група.

Имаше вариант с фирма от Северозападна България, които бяха готови да изкупят акциите на Льосков и Касев, но не трябваше да се стига до това положение. За мен грешката им е, че не са проверили с точност задълженията на клуба. Те не можаха да ми дадат документацията, да ми покажат какво са купили. Те казват, че на стадиона му искат наем 35 000 лева, как досега не са искали? Купиха рейс за 70 000 лева, искаха постепенно да платят една премия. Явно не са ги разбирали нещата. Мислели, че ще плащат само на НАП, продължи той.

– Ако си истински локомотивец, няма да бойкотираш. Този отбор в четвърта дивизия не пречеше на този в трета.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4