Венци Стефанов поиска главата на директор в БФС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов поиска оставката на директора на БФС Борислав Попов. Повод за гнева на “белия” вожд беше нарушението на правилото за участието на играч до 21 години в мачовете на отборите в „А” група. На последното заседание на Изпълкома са се разбрали играч до 21 години да бъде на терена през всичките 90 минути, а ако бъде заменен, то да е от друг такъв играч. Това в мачовете на Берое и Лудогорец не се спазва.

„Тук става въпрос за българския футбол, за българския национален отбор. Моята информация е, че вече може да се вади младия играч, може да не се вади. Хубчев вече го прави в няколко мача. Може да се доберете и до записа в Изпълкома и да видите какво говорихме тогава. Беше решено – футболист до 21 г. да бъде 90 минути на терена. Ако се извади, да бъде заменен с друг млад. Решихме дори догодина двама млади да играят. Ако изпълнителният директор Борислав Попов е направил промяната еднолично, директно искам оставката на този човек. Ако ли не, на Берое трябва да бъдат анулирани всички мачове. На Лудогорец – също. Това е решение на Изпълкома, заяви  Стефанов.

– Борислав Попов не е на мое подчинение. Казаха ми, че той е подписал тази заповед. На това заседание на Изпълкома той не присъства. Сто процента съм сигурен и ще искам от Боби Михайлов и треньорите, които не се съобразяват, да бъдат санкционирани. Иначе скоро пак ще почваме с 10 малки негърчета и няма да има национален отбор. Борислав Попов го е написал двусмислено, да се запознаят с точния протокол от заседанието. Аз не съм изкуфял. Този, който го е написалq да си носи отговорност.”

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4