Без изненади: Тайбе Юсеин е Спортист №1 на България

Световната шампионка по борба Тайбе Юсеин е “Спортист №1” на България за 2018 г. Тя изпревари с близо 300 точки следващата в престижната класация – Мирела Демирева.

“СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА” ЗА 2018 ГОДИНА:
1.ТАЙБЕ ЮСЕИН (борба) – 1221 точки
2.Мирела ДЕМИРЕВА (лека атлетика) – 928 точки
3.Александра НАЧЕВА (лека атлетика) – 707 точки
4.Биляна ДУДОВА (борба) – 567 точки
5.Стойка ПЕТРОВА (бокс) – 556 точки
6.Кубрат ПУЛЕВ (бокс) – 526 точки
7.Габриела и Стефани СТОЕВИ (бадминтон) – 336 точки
8.Кирил МИЛОВ (борба) – 315 точки
9. Катрин ТАСЕВА (художествена гимнастика) – 261 точки
10.Александра ЖЕКОВА (сноуборд) – 195 точки

Общо 139 журналисти от 49 електронни и печатни медии дадоха гласовете си в 61-ото издание на традиционната анкета.

За “Отбор на годината” беше избран националният ансамбъл по художествена гимнастика. Грациите изпревариха баскетболните, волейболните и футболните ни национали.

“Спортист с увреждания” стана Денислав Коджабашев (тенис на маса).

Той се пребори за приза в конкуренцията с Даниела Тодорова (лека атлетика), Иванка Колева (лека атлетика), Ружди Ружди (лека атлетика) и Християн Стоянов (лека атлетика).

С приза “Треньор на годината” се окичи Петър Касабов (борба, жени). Той изпревари Весела Димитрова (художествена гимнастика), Иван Петков (волейбол), Петър Хубчев (футбол) и Стойко Цонов (лека атлетика).

И този път не се мина без сърдити и обидени. Много странно в челната “десетка” на класацията не попадна новото дете-чудо на българското плуване Антъни Иванов, който троши рекорд след рекорд. Няма го и алпинистът Атанас Скатов. Там не е и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Доскорошният любимец на политиците направи няколко непремерени изказвания в последните дни и това, плюс слабата състезателна година, която оставя зад гърба си, явно е оказало влияние за пренебрегването му от пишещите братя.

Определено в актуалната класация триумфираха борците. Цели трима намериха място в топ 10.
Спортист №2 на България – Мирела Демирева, пък не уважи с присъствието си церемонията, оправдавайки се със служебни ангажименти. За разлика от Гришата, който се “яви” преди време във формата на холограма, за да благодари на хората, гласували за него (друг въпрос е каква липса на уважение е това), този път Мирела се включи на запис по…скайп.

Сега няколко думи и за самата гала-вечер. Този път за водещи бяха избрани двама артисти с фамилията Павлов – Димитър и Орлин. Двамата се справиха с нелеката задача. С изключение на някои тъпи, плоски шеги на водещите (вината обаче не е тяхна, а на сценаристите) всичко друго беше ОК.

Заслужава похвала и идеята на организаторите да презентират и поканят за връчване на наградите хора с кауза, т.нар. “съвременни будители”.

Умело беше избран моментът Красен Кралев да връчи наградата за “Отбор на годината” на художествените гимнастички. Така министърът на спорта имаше възможност отново да се снима с красивите момичета.

Малко в повече обаче ни дойдоха неспиращите благодарности, леещи се от устите на призьори и треньори по адрес на спонсори, правителство, министерство на спорта…Просто нямаше нужда…

Всички знаем, че когато държавата помага,  идват и победите. Няма лошо да се благодари, но когато се случи 100 пъти за час и половина…

 

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4