Браво! Отнесохме и холандците на волейбол

Браво! Отнесохме и холандците на волейбол

България победи Холандия с 3:0 (25:19, 25:16, 25:15) във важен мач от Група „В“ на квалификационния турнир за Токио 2020 в Берлин. Така нашите момчета се доближиха до участие на полуфиналите на турнира в германската столица. Това е втора победа за тима на Силвано Пранди след успеха над Франция с 3:2.

Мачът не започна много добре за България, след като холандците на два пъти повеждаха с по две точки. Нашите изравняваха и двата пъти. Преследването точка за точка продължи до 8:8, когато „лъвовете“ успяха да вземат аванс от пет точки. Българите поддържаха аванса си и така стигнаха до възможност за спечелване на гейма при 24:19. Това стана факт веднага и първата част завърши при 25:19 за България.

Започнахме втората част ударно и поведохме с 4:0. Продължихме да поддържаме аванса си и дори успяхме да го увеличим на шест точки при 12:6. След това продължихме да трупаме преднина, която набъбна на 10 т. разлика. Това ни позволи да довършим частта с по-голямо спокойствие и при 24:16 получихме геймбол. Спечелихме втората част с мощна забивка на Цветан Соколов.

В третия гейм играта започна по-равностойно и битката вървеше до 6:4, когато успяхме да натрупаме преднина от четири точки при 9:5. Продължихме да водим убедително, но „лалетата“ успяха да намалят на 11:13. Последва нова силна серия на България и поведохме със 17:11, а дори достигнахме до десет точки разлика при 22:12. Това ни отвори вратата за спечелване на мача. Първият мачбол дойде при 24:13. Холандците обаче спасиха два, но след това нямаха шанс. 25:15 и победа за България.

Източник: Блиц Спорт
Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4