Ново 20: БФС отмени конгреса!

Ново 20: БФС отмени конгреса!

Изпълкомът на Българският футболен съюз официално отмени насрочения за 18 март редовен конгрес на БФС.

Това стана ясно след днешното заседание на изпълкома на родната централа. Причина за отмяната на конгреса са делата, които текат в момента срещу БФС.

„Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз. Ние работим по закон. Конгрес има, Конгрес се печели. Извънреден Конгрес се свиква от Съда, печели се. След много дълбоко обсъждане, защото никой тук не бяга от Конгрес. Трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22 не е Боби Михайлов със сигурност.

Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги Съдът може да излезе с друго решение за Конгрес. За съжаление войната стигна близо до нас, но аз война във футбола няма да допусна.

Аз не съм виновен, че има тези дела, нито, че свиквам стария и новия Изпълком. Трудно се работи, имаме кворум, работим сериозно. Бюджетът за тази година е доста добър. Стратегията е готова.


Първо, Конгресът няма повод да бъде изборен. Нито по закон, нито по устав. Преди няколко месеца имаше Конгрес, който беше изборен. Затова и сега този го отменихме, защото няма да има основания решенията му да се приемат, тъй като имаше друг Конгрес преди няколко месеца. Бюджетът е 19 млн. лева.

Основните пари идват от УЕФА и ФИФА, от телевизионни права. В частта „общинска и държавна субсидия“ на този бюджет пише 0.

За всеки друг Конгрес, ако всеки не приема така загубата и е загубил мярка на уважение и човешки отношения, всяка друга жалба ще вкара футболния съюз в тежка несъстоятелност и затова ще направя всичко, за да не го позволя“.

Доколкото има такива клубове, които пак са мотивирани и манипулирани. При нас дойде членски внос от 2014 г. Хората са били излъгани, че ще бъдат изключени, ако не си платят членския внос.


„Бюджетът ни е без подкрепа. На държавата работата е да се занимава с инфраструктурата и ако я подобрява във футбола, това е достатъчна подкрепа“.

Новият изпълком управлява. Когато има договори с трети лица, викам и представители на стария Изпълком, които са четирима.

От конкуренцията не очаквам реакция, защото те вкараха футбола в това, в което сме сега. Очаквам положителна реакция от клубовете и футболните хора в страната. Въпреки тежките юридически ситуации, ще се стараем всичко да е добре – да си върви първенството, да си продължат мачовете. Имаме стратегия за 4 години.

Конгрес ще има, но не можем да кажем кога, за да покажем стратегията на клубовете“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4