Уникално! Казахстан направи филм за Мъри Стоилов (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Уникално! Казахстан направи филм за Мъри Стоилов (ПЪЛЕН ЗАПИС)

Документалният филм за българския специалист Станимир Стоилов, който в момента е селекционер на националния отбор на Казахстан, видя бял свят. Лентата е с цел да се засвидетелства уважение към Мъри, който записа със златни букви името си в историята на футбола на Казахстан.

В лентата за Стоилов говорят Димитър Пенев, Наско Сираков, Борислав Михалов и други. Екип на телевизията, която снима филма, преката доста време в България, за да разговаря с хората, които са свързани с Мъри.

Самият Стоилов разказва за периода си в Казахстан и идването му в Астана през 2014 година. Под негово ръководство Астана завоюва титлата 4 пъти: „Попаднах на футболисти, които разбират какво се иска от тях. Президентът и ръководството стоеше зад нас. Каквото и да поискахме, той никога не казваше „не”. Да, имаше и сложни моменти, но не съм очаквал да намеря такива хора. Не се чувствахме гости, а направо – у дома”.

Текст: Блиц Спорт

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4