Кметът на Елин Пелин се срещна с жители на ромския квартал

Кметът на Елин Пелин се срещна с жители на ромския квартал
На 30 август 2021 г. в кв. „Върбето“, гр. Елин Пелин кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов се срещна с жителите на ромския квартал. Беше направен оглед на състоянието на сградите и най-належащите битови проблеми на района. Пред жителите беше представен новият технически сътрудник за квартала г-н Георги Георгиев, който ще съдейства за улесняване на комуникацията на ромското население с местните власти.
🔸 Почистването на района около жилищните сгради ще започне в следващите дни, заедно с доброволци от квартала, които ще се включат с полагане на труд. Предприетите мерки са във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, а това беше и един от поводите за посещението в квартала.
🔸 Общинското ръководство се ангажира с поставянето на нови контейнери за битови отпадъци, както и такива за разделно събиране, по инициатива на жителите на кв. „Върбето“. Предстои да бъде изравнен и посипан с фрезован асфалт пътят до квартала, заедно с ремонт и подмяна на осветлението в района. В същото време кметът изиска релевантно отношение от страна на жителите на квартала, а именно редовно заплащане на наемите и грижа за чистотата на района.
🔸 Действията целят облагородяване на мястото и битовите условия, както и подобрение на средата, в която се отглеждат децата, заедно с повишаване на социализацията на ромското население от квартала.
🔸 Кметът Ивайло Симеонов лично разговаря с децата и родителите им за тяхното образование, като получи уверение, че всички деца ще посещават редовно училище. Беше обещано и необходимото съдействие за тяхното обучение. По идея на технически сътрудник на квартала г-н Георги Георгиев в началото на новата учебна година в кв. „Върбето“ ще бъдат организирани курсове за обучение и дейности по интереси на децата, които учат в онлайн среда, както и занимания след часовете на присъствено обучение в училищата.
🔸 С подобрение на средата и ангажиране от страна на институциите се стремим към по-доброто социализиране на децата от ромската общност и изграждане на социална ангажираност в техните родители към квартала и мястото им на живот.
Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4