Защо Гулията смени Джайоеба в Левски (Чепинци)? Отговорът на президента

Защо Гулията смени Джайоеба в Левски (Чепинци)? Отговорът на президента

Треньорска рокада беше извършена в началото на седмицата в Левски (Чепинци). Екундайо Джайеоба беше заменен на поста от Илия Величков. Това стана след домакинското поражение на “сините” в събота от дубъла на Хебър (Пазарджик) с 1:2 в мача от 4-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Мотивите за смяната бяха обяснени пред “Витоша нюз” от президента на Левски (Чепинци) Методи Милков (името му беше объркано на Георги от една популярна медия – б.р.). 

“Разделихме се с Джайеоба по няколко причини. Не искам да ви изтъквам всичките, но ще ви кажа най-важната – отборът играеше слабо под негово ръководство. Предпоследните сме във временното класиране, загубата от Хебър вече преля чашата на търпението ми, заяви Милков.

– Оставаме си приятели с Дайо, но той допусна доста грешки. Пусна футболистите в дълга почивка между кръговете, те излязоха тотално от форма и това се отрази на резултатите. Мисля, че просто треньорът ни загуби мотивация за работа. Защо ли? Забелязх това, след като не се получи една идея на Джайеоба. През лятото той ми предложи да поеме отбора и да играят в него предимно африкански футболисти. След като обаче БФС прие промяна в наредбата, която забрани в Трета дивизия да играят чужденци, мотивацията на Дайо приключи. Оттам дойде и спадът в нивото на работата му.”

Дебютът на новия старши треньор ще бъде на 28 август (събота) в Етрополе. Илия Величков – Гулията, е бивш нападател на Славия, Хасково, Локомотив (Горна Оряховица) и др. За последно беше треньор на четвъртодивизионния Драгоман.

“Убеден съм, че няма да загубим гостуването си на Чавдар (Етрополе). да, трудно ще ни бъде. Домакините са добър и обигран отбор, но Левски ще излезе с чест от мача. Пишете отсега: Левски няма да падне в Етрополе”, категоричен беше босът Методи Милков.

Тимът от Чепинци е на 19-о място във временното класиране на ЮТЛ с 1 точка и голова разлика 4:12. Зад него е само Надежда (Доброславци), който е без спечелена точка.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4