Изабела Петрова: Искам да станем шампиони! Можем да го направим!

Изабела Петрова: Искам да станем шампиони! Можем да го направим!

Женският тим на Левски (Чепинци) вече стартира лятната си подготовка. Едно от най-силните му нови попълнения е халфът Изабела Петрова. Тя има богат опит и в елитната група на България. Петрова доскоро защитаваше цветовете на ЛП Суперспорт. Изабела е родена на 23 януари 1993 г. Тя даде първото си интервю като футболист на Левски за “Витоша нюз”.

– Изабела, здравей! Разкажи на нашите читатели малко повече за себе си. Къде започваш футболната си кариера?
– Стартирах в Ботев (Враца) преди около 10 години. После ме взеха в Италия. На Апенините играх в отбора на Козенца. Получих по-късно повиквателна за нашия национален отбор при селекционера Емил Кърцелски и се завърнах в родината. За мое съжаление така и не стигнах до мачовете, но както и да е. Получих контузия и това ми попречи да дебютирах с националната фланелка. След като се възстанових от травмата, заиграх в ЛП Суперспорт. Там останах цели 5 години.
– Защо се стигна до твоята раздаля с ЛП Суперспорт?
– По лични причини. Не искам да навлизам в подробности. Иначе съм давала сърцето и душата си за ЛП Суперспорт. Както и да е. Вече не гледам назад. Не обичам.
–  Какво те убеди да се присъединиш към амбициозния проект на Левски (Чепинци)?
– Аз гоня само най-високи цели. Хареса ми, че клубът носи името Левски. Аз съм със “синьо” сърце, от малка съм привърженичка на Левски, не го крия. Трепва ми сърцето винаги, когато чуя това име. Ходя и на “Герена” по мачове. Искам да продължим делата на моя идол Георги Аспарухов – Гунди.
– Какви са амбициите ти за новия сезон?
– Всеки футболист има някакви амбиции. Всеки излиза само за победа. Не правя изключение и аз. Най-голямата ми мечта е да станем шампиони на България. За целта трябва да надвием НСА. Радвам се, че сега, чрез ръководството на Левски (Чепинци) в лицето на президента Методи Милков, ни се дава този шанс. Ако са сериозни момичетата в нашия отбор, ще стигнем далече. Убедена съм в това.
– Кои са любимите ти наши и чужди футболисти?
– Не съм го гледала, не съм била родена, когато той е загинал, но е само един – Гунди! Това е моят идол.
– Коя е предпочитаната ти позиция на терена?
– Ляв халф.
– Кой е най-красивият гол, който си вкарвала?
– (Смее се). Веднъж вкарах от центъра. Наказах Реал (Ковачевци). Красиво попадение.
– Пропускала ли си важни дузпи?
– (Категорично). Не, никога не съм пропускала дузпа, откакто се занимавам с футбол.
– Какво ще пожелаеш на верните привърженици на Левски (Чепинци)?
– Бих ги призовала да ни подкрепят и да вярват в женския футбол. Най-вече в Левски. И – ще прогресираме!

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4