Липса на лиценз довела до раздялата на Георги Славчев с Костинброд

Липса на лиценз довела до раздялата на Георги Славчев с Костинброд

Липса на треньорски лиценз за Трета лига е причината Георги Славчев да се раздели с Костинброд. Това съобщи пред “Витоша нюз” силният човек в клуба Александър Гидионов.

След силен сезон в Областната група на София Костинброд извоюва промоция за Трета дивизия под ръководството именно на Славчев. Малко преди старта на новото първенство обаче бившият национал и шампион с Левски и ЦСКА беше заменен на поста от Любо Божанков.

Рокадата прозвуча изненадващо за мнозина.

“Разделихме се с Жоро Славчев по обективни причини. Просто той няма необходимия треньорски лиценз, за да води тима в Трета лига. До голяма степен той сам си е виновен, че не остана начело на Костинброд. Колко пъти му говорих, убеждавах го да изкара нужните документи, да положи задължителните изпити в НСА. Той все отлагаше, дърпаше се…И ето какво стана, обясни Гидионов.

– Славчев преди старта на подготовката ми предложи вариант “Б”, така да се каже. Искаше да доведе треньор “лицензоносител”, а иначе той да си изпълнява функциите на старши треньор. Разбира се, че отхвърлих това предложение. Ние не сме толкова богат клуб, че да плащаме две треньорски заплати. Няма как да стане.
Затова и потърсихме Любо Божанков. Не разбирам защо Славчев се сърди и пише в социалните мрежи, че сме били неблагодарници, че бил неприятно изненадан от отношението към него. В Костинброд Жоро винаги е бил уважаван, винаги се е ползвал с доверието на клубното ръководство. Осигурявали сме му най-добри условия за работа.

Между другото, често се коментира из медиите звездният състав на Костинброд – Цецо Генков, Пепи Димитров, Здравко Станков, Петьо Динков, Дарко Савич и т.н. Обаче Жоро Славчев не е довел нито един от тези футболисти. А уж като дойде, обещаваше да привлече куп качествени играчи. Нищо от това, което обеща като нови попълнения, не се сбъдна. Заслугата тези момчета да играят при нас е лично моя.

Доволни сме от работата на новия треньор Любо Божанков. Виждате и че резултатите, макар че сме новак и с разполагаме с малък бюджет, не са лоши. Целта ни е да останем в групата и да радваме с играта си нашите верни привърженици. Костинброд го заслужава.”

Новият треньор също е познато име. Божанков създаде своя частна академия- ФК Козаро, в Ботевград. Преди това беше начело на юношеския национален отбор – набор 2003. Дълго време работеше и в ДЮШ на родната Славия.

Под негово ръководство новакът Костинброд се представя нелошо в ЮТЛ. Тимът е на 10-о място във временното класиране с 5 точки и голова разлика 4:4.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ФИНАЛА НА ОФГ – ТУК!

 

ОЧАКВАЙТЕ И ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА ГЕОРГИ СЛАВЧЕВ!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4