Съдиите остават без постоянен шеф, отлагат избора

Съдиите остават без постоянен шеф, отлагат избора

Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира най-наболялата тема – съдийството и избора на заместник на подалия оставка шеф на реферите Петър Петров.

Съдийската комисия към Българския футболен съюз ще бъде без шеф до началото на плейофите в родния шампионат. Това беше обявено след първото заседание на новия Изпълком на БФС.

Както е известно, Петров подаде оставка на 7 март, а тя бе приета от президента на БФС Борислав Михайлов. В момента определянето на нарядите за мачовете в Първа и Втора лига става от тричленна комисия.

Редовният сезон в Първа лига приключва този уикенд, с изиграване на двубоите от 26-ия кръг. Плейофната фаза стартират в края на март.

“Не са обсъждани имена. За последния кръг от редовния сезон нарядите ще бъдат правени от Кольо Данев, Костадин Стоичков и Йордан Гулев. Преди старта на плейофите има пауза за контролите на националните отбори. През този период президентът ще обяви своето предложение за нов председател на съдийската комисия, на останалите членове на Изпълкома”, каза след заседанието на Изпълкома Павел Колев.

“Не е необходимо да бързаме. Сега има им пауза за национални отбор. Необходимо е повече време и не сме коментирали имена на днешната среща. Трябва да е сериозен човек, авторитетен и да си разбира от работата. Основната тежест ще падне върху мен, защото аз трябва да го предложа. Членовете на изпълкома не могат да гласуват, защото там има президенти на клубове и се получава конфликт на интереси. Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те имат подкрепата на изпълкома”, каза Борислав Михайлов.

Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато съдиите имат някакъв натиск, те трябва да сезират съответните органи.”

Блиц Спорт

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4