Бизнесменът Илия Козарев оглави Комисията по минифутбол и футзал, има и други промени в БФС

Бизнесменът Илия Козарев оглави Комисията по минифутбол и футзал, има и други промени в БФС

Ръководството на Българския футболен съюз прие съставите на постоянните комисии за спортно-състезателния сезон 2021/2022 г.
В осем от тях настъпиха кадрови промени, като най-съществената е свързана с председателското място в Спортно-техническата комисия, което бе заето от изпълнителния директор на Българската агенция по инвестиции Стамен Янев. Той е сред най-уважаваните юристи в България, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите.

Професионалният му път е свързан с най-големите международни консултантски компании, като през 2020 г. е назначен за заместник-министър на икономиката. Янев е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирал европейско и английско право във Великобритания, Италия и Нидерландия.

Бизнесменът Илия Козарев оглави Комисията за футзал и мини футбол. Той е съсобственик на фирма „Райкомерс“, занимаваща се със строителство на водопроводни и канализационни мрежи. Завършил е специалност „Международни отношения“ в НБУ. Съставът на Комисията е допълнен и от бившия футболист на Черно море и секретар на ЗС на БФС – Варна Пламен Хаджийски.

Трима млади експерти от администрацията на БФС бяха избрани за членове на Комисията „Grassroots“ за развитие на масовия футбол. Това са мениджърът „Стратегическо развитие“ Андрей Петров, Дойчин Бахов и Николай Рибарски.

Четири доказани имена в треньорската професия се присъединяват към Техническия комитет. Това са националният селекционер Ясен Петров, наставниците на Арда и Локомотив (София) – Николай Киров и Иван Колев, както и бившият футболист на ЦСКА и Левски Бойко Величков.

Николай Ангелов е новото име в Съдийската комисия, Христо Ботев – в Апелативната комисия, бившият защитник на Левски Владимир Николчев бе избран в Комисията за работа с ветераните, а към Правната комисия се присъединяват членовете на Софийската адвокатска колегия адв. Димитър Митов и адв. Георги Сланчев.

Тези промени подчертават намерението на Българския футболен съюз да освежи структурите си чрез привличане на млади специалисти и доказани експерти в сферите си на дейност. Пълният списък с членовете на постоянните комисии вече е публикуван на сайта на БФС.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4