Пратиха елитен рефер и строг делегат на кърваво дерби от столичната АОГ (ПРОГРАМА)

Пратиха елитен рефер и строг делегат на кърваво дерби от столичната АОГ (ПРОГРАМА)

Един от най-добрите български футболни съдии и един от най-строгите и принципни делегати получиха назначения за очакван с огромен интерес мач от столичната Четвърта лига.

Това показа разчетът на предстоящите срещи от междинния (празничен) кръг в АОГ.

Димитър Буров ще ръководи дербито от 23-ия кръг на първенството между Сокол (Негован) и Мрамор. ще му помагат също асистенти от професионалния футбол – Крисимир Миланов и Георги Великов. Делегат ще бъде Илиан Младенов.  Сблъсъкът е на 5 май (сряда) от 18:00 часа.

В мача има заложена интрига още от зимата. Както е известно, по време на традиционния турнир “Христо Гаврилов – Ринги” в с. Войнеговци  Сокол и Мрамор се срещнаха в предварителната фаза. Тогава обаче зверски бой развали отличните впечатления от срещата.

Гледката беше доста неприятна, раздаваха се здрави тупаници, играчи лежаха по тревата…След няколкоминутни разправии все пак играта беше подновена. Главният съдия Стоян Арсов не чака дълго, преди да свири и край на мача.

След инцидента долетяха закани за разправа, за нови побоища…

Така че в срещата от сряда зарядът е огромен. Още повече, че ще има и публика, а феновете от Негован и Мрамор са от най-емоционалните в групата.

За пореден път хората, определящи нарядите, решиха да се застраховат и да изпратят “врели и кипели” в подобни битки хора като съдиите и делегата.

“Прави впечатление, че за подобни кървави дербита се предпочитат почти и едни и същи хора, а не изкуствено фаворизирани “герои” – съдии и делегати. На последните се дават леки мачлета, в които няма никаква интрига и не се очакват инциденти”, довериха пред “Витоша нюз” запознати.

– В това, на пръв поглед, няма нищо лошо – нормално е най-важните мачове да се дават на най-добрите. Лошото е, че постоянно едни и същи хора изнасят тежката част, а други обират “лаврите”, растат нагоре в ранглистите и стигат даже до професионалния футбол незаслужено.  Забелязва се подобно отношение…Скоро ще си отворим устата и ще  кажем доста нелицеприятни истини за случващото се в аматьорския футбол…”

На нас ни остава само да си пожелаем това да не се превръща в тенденция. Дано в сряда се насладим на истински футбол и много голове…

АОГ – СЕВЕР
23-и кръг

5 май (сряда), 18:00 часа:

Сокол (Негован) – Мрамор
Житен -Вихър (Требич)
Искър (Нови Искър) – Въстаник (Войнеговци)
Банкя – Зенит (Филиповци)
Спартак (Подгумер) – Кремиковци 5:3 (игран предварително)

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4