Скандално: Отбор напусна Втора лига!

Скандално: Отбор напусна Втора лига!

Отборът на Поморие ще спре участието си във Втора лига. Основната причина за това е проблемът с провеждането на домакинските срещи. През есенния полусезон, поради ремонтни дейности на своето спортно съоръжение, поморийци посрещаха съперниците си на Градския стадион в Несебър. Оттам обаче са изпратили заявление до ръководството на Поморие, с което са ги уведомили, че прекратяват договора и повече няма да могат да домакинстват там. Мотивът за това решение е, че несебърлии искат да ползват пълноценно своята база, включително и за юношите си, а докато отборът от Поморие домакинства там, това нямало как да стане. Новината за разпускането на втородивизионния тим потвърди и треньорът му Малин Орачев.

„Да, за съжаление е вярно, че прекратяваме своето участие във Втора лига. Днес проведохме събрание, на което ни бе съобщена новината. Клубът ще продължи да развива детско-юношески футбол. За повече подробности трябва да разговаряте с ръководството на отбора. В момента искам да си дам малко почивка, понеже изхабих доста нерви и след това ще помисля относно моето бъдеще“, каза пред вестник „Черноморски фар“ Орачев.

С напускането на Поморие отборите във Втора лига ще станат 16. До преди това морският тим се намираше на 15-а позиция с актив от 9 точки. Най-вероятно през сезон 2020/2021 клубът ще започне участие в Трета югоизточна лига.

Източник и снимка: faragency.bg

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4